Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tört bab sült kolbásszal

Tört bab sült kolbásszal
Tört bab sült kolbásszal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi erdélyi recept alapján készült egytálétel.

Nagyon laktató és kiadós.

Sárgaborsópürére hasonlít, de ez nekem jobban ízlik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot este beáztatjuk hideg vízbe.
  2. A hagymát apróra daraboljuk, és megdinszteljük az olajon, ha kész, tetszés szerint pirospaprikát szórunk bele.
  3. A babot megfőzzük puhára 1 apróra darabolt hagymával,sóval.  Leszűrjük, a levét félre tesszük.
  4. Ledaráljuk a babot, és a saját levével összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A kolbászt megsütjük. Én lecsókolbásszal szoktam készíteni, de lehet bármilyennel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 312
elküldve: 3
receptkönyvben: 385
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kolbász fehér babpürével, tört bab kolbásszal, kolbászos tört bab

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2015-08-11 16:44

Kedves dr.úr!Köszönöm a hozzászólását!A link sem utolsó szempont! :) Üdvözletem!

Henza
Henza Fri, 2014-12-12 10:14

Nekem is kellemes meglepetés volt, teljesen véletlenül találtam rá. Nagypénteken szokta főzni anyukám, sok-sok éve nem ettem és mostanában kezdtünk visszatérni ehhez, bár a gyerekek fanyalognak, de a férjem nagyon szereti. Bevállalja a hagymapucolást és aprítást is, csak készítsek neki.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2014-12-12 10:54

Szia Henzap!
Örülök,hogy ide tévedtél :)
Az én lányaim sem szerették,de mára
megkedvelték :)
Legyen egészségetekre!
Szép napot!
Olgi

Varente
Varente Wed, 2014-11-12 14:24

Elkészítettem, nagyon finom lett... és tényleg nagyon laktató :) Köszi a receptet! Ili

nagyleila
nagyleila Sat, 2013-02-23 15:41

úgy látom közel mindenkinek ugyanaz a reakciója, mint nekem volt, mikor először megláttam!! De jó, hogy eszembe juttattad!! Kb 20 éve nem ettem, hogy feledhettem el!!! :)) Nagyon szépen köszönöm!! Ahogy dzsie írta, nálunk is (Szabolcs megye :)) törtpaszuly az étek neve :)) Azon gondolkodtam édesanyám hogy készíthette, tuti nem darálta meg, de akkor hogy lett pürés??? Valószínűnek tartom, hogy krumplitörővel törte össze :)) Egyszerű pirospaprikás, dinsztelt hagyma volt a tetején.
Nagyon köszönöm a receptet!!!!

AnnaML
AnnaML / AnnaML Tue, 2014-07-22 13:31

Szeretnek en is hozzaszolni , mivel Covaszna megyebol szarmazom de mar 10 eve itt elek az olaszoknal hat en sem ettem regota tortfuszulykat mert nalunk igy hivjak , en ahogy emlekszek az en anyukam egy tesztaszuron paszirozzta es paszirozza, attol lett mindig olyan kremes es pures. ha keson is de remelem tudtam segiteni.
Udv Anna

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2014-07-22 13:37

Szia Anna!Igen így nevezik Harghita megyében is.Anyukám mindig darálta,ezért én sem változtattam rajta.Ki mint szokta :) Üdv: Olgi

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-20 09:22

Ritkán lehet manapság hallani, hogy az ilyen egyszerű ételeket is kedvelik. Én is. Sőt, keménypuliszkával mártogatva, kovászos uborkával.

Budakati
Budakati Tue, 2012-08-14 02:50

Gyerekkoromban draga Edesanyam gyakran fozte.Akkoriban piritott vereshagyma kerult a tetejere.Nem panaszkodtunk.Az oreg parom emlegette mostanaban hogy egy jo torvebab de jo lenne,hat megfogom lepni.Koszonom a receptet.

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Mon, 2012-08-13 08:44

Ismerős a recept. Én ( mivel hasnyálmirigy problémáim vannak) először paradicsom paszírozón áttöröm a héja miatt, Utána saját levében botmixerrel pürésítem, fokhagymás tej,-liszt habarás, pár perc rotyogtatás. Sült kolbásszal-paprikás hagymával vagy kolbász pörkölttel a tetején, betermelni, utána szuszogás.
Én így szeretem. A variációk sora (szerintem) végtelen.
Üdv. Bandipapa

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2012-08-13 09:02

Üdv!Nos az általad leírt recept után is lehet szuszogni!:)Köszönöma tippet!Szép napot!Olgi

witch
witch / witch Thu, 2012-05-31 13:41

Koszi a szuper receptet!
Ez szinte hihetetlen, hogy
milyen finom! :) Pedig ez "csak" bab.
Egyszer egy ismerosunknel
ettem, de nem tudtam, hogy
kell elkesziteni. En kicsit atalakitottam.
A dinsztelt hagymahoz, nehany gerezd
fokhagymat is raktam es a babbal
egyutt ledaraltam.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Thu, 2012-05-31 14:47

Szia!Örülök,hogy ízlett!Majd én is fokhagymázom,köszönöm a tippet!:) Egészségetekre!

dzsie
dzsie Mon, 2012-01-30 00:01

Kedves Olgi!

Én ugyan nem Erdélyben, csak a "történelmi" Biharban élek, felénk a "törtpaszulyt" így főzik:
Este beáztatott babot sós vízben megfőzzük, elfőzzük a levét. Az alaposan megfőtt bab villával is áttörhető, vagy krumplinyomóval pürésíthető. A sűrű masszát visszatesszük a tűzre, kevés liszttel meghintjük, kevés tejjel felengedjük, hogy krémes legyen,sóval, borssal, esetleg pár csepp ecettel ízesítjük. Tetejére jöhet a paprikás hagyma, kolbász, mindenféle finomság ... Én is köszönöm, hogy eszembe juttattad, a jövendő nagy hideg talán lecsípi a kalóriákat:-)

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2012-01-30 08:28

Kedves dzsie!Nos örülök,hogy ebben a változatban is megismertetted velem a "tört babot"!Én az erdélyi recepteket egy nagyon jó ismerösömtől kaptam.Ők így főzték.De legközelebb kipróbálom az általad készített formában.Köszönöm!Üdv:Olgi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2012-01-29 21:39

Szia!Örülök,hogy szép emlékeket szabadíthattam fel benned!Nagyon szívesen,egészségetekre!Üdv:Olgi

repaka76
repaka76 Sun, 2012-01-29 21:00

De jó,hogy eszembe juttattad.Anyukám gyerekkoromban sokat megcsinálta,imádtam!Ő mindig sült hagymával csinálta,pirospaprikával!holnap ez lesz az ebéd!Ezer köszi!

818
fehérbab 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl
kolbász 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint