Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tört burgonya fejes káposztával

Tört burgonya fejes káposztával
Tört burgonya fejes káposztával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy nagy fejes káposztát, de egyáltalán nem volt kedvem a szokásos káposztás tészta elkészítéséhez. Ezért kezdtem keresgélni, mire ráakadtam erre az indiai 'tört burgonya káposztával' receptre. A fűszerek - főleg az ánizs és az erős paprika - elképesztő jó ízhatást eredményeztek.
Természetesen a páromnak sült csirkeszárnnyal adtam, de nekem főételnek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát hámozzuk meg, felkockázva tegyük sós, kurkumás vízbe főni.
  2. közben a káposztát vágjuk vékony csíkokra, vagy gyaluljuk le.
  3. Melegítsük meg a vajat, piritsuk meg a csípős paprikát és a köményt.
  4. Tegyük hozzá a csíkokra vágott káposztát és az ánizst. Kevergetve pároljuk.
  5. A cukrot és a citromlevet keverjük hozzá.
  6. Ahogy a káposzta puha, sózzuk meg, és keverjük össze a közben megtört burgonyával és joghurttal.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

annie

Mióta szakács: 2010.07.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

indiai tört burgonya káposztával, káposztás tört burgonya, kurkumás krumpli káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annaetel
annie / annaetel Fri, 2010-11-19 17:06

Bár én nem vagyok kifejezetten vegetariánus - nagyon ritkán eszem csirkét - de amióta próbálgatom a különböző fűszereket kombinálni, nagyon gazdagodott a "technikám".

467
burgonya 1 kg
káposzta 1 nagy fej
vaj 6 ek
joghurt 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
cukor 2 ek
kurkuma 1 kk
csípős fűszerpaprika 0.5 kk
köménymag 0.5 kávéskanál
ánizs 0.5 kk