Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torta di more

Torta di more
Torta di more
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt tudtam, hogy pitét szeretnék sütni, méghozzá gyümölcsöset (ha netán szedres lenne, az már csak hab lenne a tortán). Úgyhogy már jó ideje nézegettem, keresgéltem különböző receptek között, míg egyszer csak szembe jött velem Jamie Oliver Olasz kaják c. könyve, ahol rábukkantam erre a pofonegyszerű, ám mégis gyöngyszem értékű finomságra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a cukrot és a sót keverjük krémesre, adjuk hozzá a lisztet, vaníliát, citromhéjat és a két tojás sárgáját. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg a tészta egy durvára darált zsemlemorzsa-szerű állagot el nem ér.
  2. Ekkor öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel, és gyengéden paskolva állítsuk össze a tésztát. Figyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert a tészta veszíthet omlósságából. Lisztezzük be kicsit, csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára hűtőbe.
  3. 1 óra leteltével vegyük ki, és béleljük ki vele formánkat (akár nyújtófával, akár kézzel nyomkodva). Ezután irány a fagyasztó, szintén 1 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 10-12 percig süssük a tésztát, míg világos aranyszínű nem lesz.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A mascarponét, tejszínt, vaníliát, cukrot robotgéppel fényes-krémes habosra keverjük (Jamie ír a krémbe még 15 ek grappát vagy vin santot, egyikkel sem rendelkezvén, kihagytam ezt a lépést).
  6. Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a masszát, elegyengetjük. Ezután lazán rárakosgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett szeder szemeket.
  7. Egy kis lábosban pár evőkanál vízzel éppen csak összemelegítjük a dzsemet, majd meglocsoljuk, megkenjük vele a gyümölcsöket.
  8. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott mentalevéllel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyatorta, áfonyás mascarponés torta, áfonyatorta mascarponés krémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1257
vaj 125 g
porcukor 100 g
1 csipet
finomliszt 255 g
vanília 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 2 db
tej 2 ek
vanília 1 db
mascarpone 500 g
habtejszín 100 ml
cukor 3 ek
szeder 310 g
lekvár/ dzsem 2 ek
víz 3 evőkanál
menta 1 marék