Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torta Pasqualina

Torta Pasqualina
Torta Pasqualina
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem hiányozhat az olasz asztalokról Húsvét idején. Aki teheti, mángolddal készítse, azzal az igazi. EZZEL SZERETNÉK KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNNI MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, S PERSZE IGÉNY SZERINT LOCSOLÓKAT IS A LÁNYOKNAK :-)! 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtunk 1 mm vastagra, melyet 4-4 rétegben használunk a torta alsó és a felső részén.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a megtisztított, csíkokra vágott spenótot, pároljuk 2 percig, amíg összeesik. Húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. Ha kihűlt, kézzel nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, és ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra a spenótleveleket, hogy a ricottával egyenletesen el tudjuk majd keverni.
  3. Egy keverőtálban villával keverjük össze a ricottát, spenótot, zöldfűszereket, a reszelt sajtot, és adjunk hozzá 2 felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát. Lisztezzük meg a nyújtódeszkát és egy tésztagombócot is, és nyújtsuk 1 mm vastagságúra, majd helyezzük a tortaforma aljába úgy, hogy a tészta túlnyúljon a forma peremén (ezt a tésztát kell majd a tetejére visszahajtani). Olajozzuk be a tészta tetejét, és ismételjük meg a műveletet további 4 réteg tésztával.
  5. Kanalazzuk a ricottás keveréket a tésztára. Egy evőkanállal csináljunk 4 mélyedést a töltelékbe, ezekbe óvatosan üssük bele egyesével a tojásokat (nyersen!).
  6. Amikor kész, elkezdjük a tésztarétegeket egymásra helyezni, s mint az előzőekben, itt is minden réteget megkenünk olívaolajjal. Amikor elfogyott a tészta, éles késsel levágjuk a peremen túllógó rétegeket, és szorosan visszahajtjuk a széleket, hogy lezárjuk az oldalát. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd kicsit beolajozzuk, és megkenjük tojással. 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 
  7. A formában hagyjuk kihűlni, langyosan felszeleteljük, így a legfinomabb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos-ricottás torta, sós torta húsvétra, leveles tészta parajos-ricottás töltelékkel, réteges sós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

615
leveles tészta 1 csomag
olívaolaj 80 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
spenót 60 dkg
ricotta 50 dkg
parmezán sajt 10 dkg
tojás 6 db
petrezselyem 1 ek
majoranna 1 ek
olívaolaj 2 ek