Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortelli sonkával töltve

Tortelli sonkával töltve
Tortelli sonkával töltve
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így jár, aki sok főzős műsor néz, ha ráér. Ezt a tésztát tegnap láttam elkészíteni. Sajnos nem lett olyan szép, mint a bemutatott darabok, de hát náluk az előny. A sok gyakorlás majd engem is profivá tesz. Az eredeti olyan volt, mintha búzakalász lenne. 

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Töltelék

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat kimérjük, robotgéppel összedolgozzuk, ha szükséges, kevés hideg vizet adunk még hozzá.
  2. A kész tésztát, amely fényes, ruganyos, nem kemény, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
  3. A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.
  4. A megtöltését úgy kezdjük, nyomózsákból adagolva, hogy a kör alsó felébe nyomunk tölteléket háromszög alakban (a háromszög csúcsa lefele néz). A tészta alsó két felét ferdén egymásra hajtjuk, majd hol egyik, hol másik oldalról becsípve a tésztát és a közép felé hozva megpróbálunk fonásszerű mintát kialakítani. Hajtogatás közben a töltelék tovább tolódik, s mire a kör tetejéig érünk, egyenletesen eloszlik. A tészta végeit összecsípjük, hogy egyben maradjon.
  5. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz tetejére, elég még fél percig a vízben hagyni, aztán szűrjük le, és zsályás vajon át kell forgatni. (Itt a zsálya kimaradt, pedig nagyon passzolna ide.)

Töltelék

  1. Egy kanál vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, reszelünk rá szerecsendiót, és ha már sül, felengedjük a tejjel, addig forraljuk, míg besűrűsödik krémesre.
  2. Egy késes darálóba tesszük a masszát, hozzáadjuk a sonkát, és összedaráljuk.
  3. A sonkás masszát nyomózsákba töltjük, és a már leírt módszerrel a tésztára adagoljuk a sonkakrémet.

Szósz

  1. Egy kis fel hagymát apróra vágunk, egy kanál olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gerezd fokhagymát is, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Sózzuk, borsozzuk, kevés barna cukrot és szárított oregánót és bazsalikomot adunk hozzá, összeforraljuk.
  2. Levéve a tűzről botmixerrel pürésítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 386
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

sonkakrémmel töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
rétesliszt 5 dkg
diabetikus liszt 5 dkg
tojás 1 db
olívaolaj 1 teáskanál
rétesliszt 1 csapott ek
vaj 1 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
tej 1 dl
pármai sonka 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 40 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
1 csipet
nádcukor 1 csipet
bors 0 ízlés szerint