Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortellinileves

Tortellinileves
Tortellinileves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az egyik személyes kedvencünk, hiszen nem egy bonyolult étel, és isteni finom. Már többször elkészítettük, és mindenkinek nagyon ízlett. Viszonylag nehéz ételnek számít, hiszen még a belesebbek is 2 tányér után kidőlnek. FONTOS megjegyzés az ételhez: Miután elkészítettük a levest, és ettünk belőle, szedjük ki a tésztákat egy külön tálba, különben azok úgy magukba szívják a levest néhány óra alatt, hogy csak leshetünk, mikor rátalálunk az óriás elégedett levessel telt tortellini tésztákra. Minden evés alkalmával szedjünk a tálból tésztát a tányérunkba. Ezek a finom tészták, nem ismernek lehetetlent, ha a szívóképességükről van szó. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, és apróra kockázzuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat alacsony hőfokon, majd ízlés szerint fűszerezzük (bors, só, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fokhagymapor).
  3. Mikor már alakul a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és magasabb hőfokra kapcsolunk. Hozzáadható még: snidling és chilipehely.
  4. Ezután letakarjuk a lábost, és kb. 10 perc alatt lecsós állagúra főzzük. Időnként pedig megkeverjük.
  5. Amíg fő a paradicsomos hagyma, felkarikázzuk a virsliket, és reszelünk egy nagy tál sajtot.
  6. Miután lecsós állagúra főztük a paradicsomos hagymát, hozzáöntünk másfél liter forró vizet. Beletesszük a leveskockákat (morzsolva), a sűrített paradicsomot, a cukrot és a tejszínt.
  7. Hagyjuk, hogy felforrjon az étel, majd megkóstoljuk, és szükség esetén továbbfűszerezzük.
  8. Beletesszük a reszelt sajtot, ha elolvadt, akkor a virsliket és a tésztát is hozzáadjuk.
  9. Ezt követően pedig 5-8 perc után tálaljuk az elkészült ételt.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptúra konyha

Mióta szakács: 2017.01.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos leves tortellinivel, virslis tésztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1016
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 1 kg
leveskocka 2 db
főzőtejszín 300 ml
füstölt virsli 50 dkg
sűrített paradicsom 360 g
cukor 2 teáskanál
sajtos tortellini 600 g
trappista sajt 20 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
víz 1.5 l