Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Törtfuszulyka

Törtfuszulyka
Törtfuszulyka
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült kolbásszal az igazi, de anélkül is finom. Friss, fehér kenyérrel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap enyhén sós vízben főzzük, 10 perc után leszűrjük, új vizet öntünk rá, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és puhára főzzük. A levét leszűrjük, és félretesszük.
  2. A babot kevés lével turmixgépben pürésítjük. Ha nem elég híg, keverünk hozzá még a főzőléből.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, további 1-2 percig dinszteljük, megszórjuk a paprikával, és összekeverjük.
  4. A paprikás hagymához adjuk az áttört babot, egyet rottyantunk rajta, és kevés olajjal meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 046
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék, tört babfőzelék, hagymás tört bab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-03-12 17:45

Hmmm... veszelyes a lapodon idözni! Ezt a receptet is köszönettel eltettem, nagyon remek a sültkolbasz-ajanlat! Szeretem a receptjeidet, nagyon finom konyhat vetetsz, szemmel lathato szeretettel es szaktudassal!

Üdvözlettel, Marti

654
fejtett bab 500 g
babérlevél 3 db
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 100 ml
fűszerpaprika 1 teáskanál