Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortilla 2. -élesztős

Tortilla 2. -élesztős
Tortilla 2. -élesztős
65 perc / előkészület: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha összejön a család, sűrűn elkészítjük ezt az ételt, mivel kiadós és nagyon finom. Szerintem még egészséges is.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat kidagasztjuk, beolajozzuk, és nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni).
  2. Összekeverjük a szószhoz valókat.
  3. A vékony gépsonka szeleteket félbevágjuk, a sajtot megreszeljük, a zöldségféléket nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  4. A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk), kézzel olyan nagyságúra lapítjuk, hogy 30 db kocka kijöjjön belőle. (Én ennyit ki tudok hozni belőle.)
  5. Ha kikockáztuk, a palacsintasütőt felmelegítjük, és olajos deszkán, olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra). Beletesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük. Amíg a másik oldalát sütjük, addig a tészta felét megkenjük a szósszal, rátesszük a két fél gépsonkát és a vékony karikára vágott paradicsomot, paprikát, uborkát hagymát ( 3-4 karikát mindegyikből), és megszórjuk a reszelt sajttal egy jó csipettel. Majd ráborítjuk a másik felét, és mind a két oldalát egy kicsit tovább sütjük, közben egy kicsit megnyomkodjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 340
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

élesztős tortilla lapok házilag, töltött tortilla

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nokedlys
Nokedlys Fri, 2013-02-15 08:43

Nekem egy dolog nem tetszik. Az olajozott deszka. Nem lehet elmosni rendesen, mert beissza az olajat. Kérdezem mi a baj a lisztezéssel?
Amúgy jó.

fiedler1n
fiedler1n Mon, 2014-02-24 13:35

Én nagyméretű műanyag tálcán, vagy simán a viaszos asztalterítőn szoktam kihúzgálni, kézzel.

rolvisa
Olgis / rolvisa Thu, 2012-07-05 00:04

Hatalmas adag! De lehet csökkenteni. felezni, negyedelni.Kipróbálom.Olgis.

Aszór
Aszór Wed, 2012-04-11 13:20

Kérdezném,hogy az élesztő az por alapú,vagy nem.Ha hagyományos az élesztő akkor,hogyan csináltál kovászt,ha nem kell bele tej?Vagy nem is kell kovász?Kicsit bénázok,de nagyon szeretném megcsinálni,így kellene az infó!!!
Köszi Rózsa

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Wed, 2012-04-11 19:21

Kedves Rózsa nem kel kovászt készíteni csak mindent bele kel tenni és jól kigyúrni. Jó bele a szárított élesztő is. Sok sikert! Üdv Böbe

Aszór
Aszór Thu, 2012-04-12 13:43

Kedves Böbe! Köszönöm a gyors választ,majd írok,hogy-hogy sikerült. Rózsa :)

kovacsa
kovacsa Mon, 2012-03-26 12:03

Nagyon finom lett. Kár, hogy nem találtam rá már előbb.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2010-04-14 09:00

Lehet már hamarbb tudták ki-azaz kik mit akarnak mint akik..:)
üdv:Zuzu

rizsa
rizsa Wed, 2010-04-14 08:24

Érdekes dolgot láttam ezzel a recepttel kapcsolatban. Még meg sem jelent, de már valaki berakta az "ezt főzítek szekcióba........:)

kata

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-14 10:17

Ha szerkesztöink kedvet kaptak hozzá, és "megfözik ma", akkor elöfordulhat... :-) Nekik is enni kell. Ès mivel ök elöbb látják, mint mi, ezért elöbb is mazsolázhatnak, gondolom... :-p

672
finomliszt 100 dkg
cukor 3 ek
2 ek
élesztő 5 dkg
víz 6 dl
tejföl 4 dl
ketchup 1 ek
mustár 1 ek
gépsonka 50 dkg
sajt 30 dkg
kígyóuborka 2 db
paprika 4 db
paradicsom 4 db
lila hagyma 3 db