Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortilla 5. - chilis

Tortilla 5. - chilis
Tortilla 5. - chilis
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég csináltam először egy barátnőmnél, és azóta nagyon rákaptunk!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Szerintem bármivel töltjük meg csak finom lehet! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valót összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe rakjuk.
  2. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beletesszük a zöldségkeveréket, és 20 percet főzzük. Fűszerezzük, vagy beleöntjük a chilis bab alapot. Összerottyantjuk, és már kész is.
  3. Elővesszük a tésztát, kisebb gombócokat formálunk belőle (nekem ebből a mennyiségből 7 db lett).
  4. Lisztezett deszkán papírvékonyra nyújtjuk, majd zsír nélküli teflonserpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
  5. Érdemes letakarni a kész lapokat, hogy ne száradjanak meg, mert akkor nem tudjuk majd félbehajtani őket.
  6. Ha mindet megsütöttük, szépen rákupacoljuk a tölteléket az egyik felére, rakunk rá 2-2 uborka- és paradicsomkarikát, megszórjuk reszelt sajttal, és félbehajtjuk.
  7. A félbehajtott tortillákat be lehet dugni még egy picit a szendvicssütő grill lapjai közé, hogy szépen összeolvadjon a sajt a két lap között, mert így nem potyog ki annyira a töltelék! (Nem muszáj!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tortilla, mexikói-chilis tortillatkerecs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zs58
zs58 Sat, 2015-01-10 04:16

Nem akarok észt osztogatni, de a réteslapot enyhén nedves konyharuhával takarjuk le, ha kibontottuk, hogy ne száradjon ki. Ezt nem lehet?

Michiyo
Michiyo Fri, 2012-01-20 11:18

Köszike a receptet! Már régen szerettem volna kipróbálni, most megtörtént egy ünnep alkalmával. Nagyon nagyon finom lett! :) Mi 60dkg-ból készítettük és így 8 lap lett belőle. De mivel elég nagyok lettek, maradt másnapra is-de mind elfogyott az utolsó morzsáig. :)
A kérdésem: letakartuk nejlon zacskóval őket minden egyes sütés után, mégis kb. 3 darab megszáradt (de még ehető volt csak nem tudtuk félbehajtani), a többi meg nem; hogy ez mitől lehetett? O.O

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Tue, 2012-01-24 17:59

Erre sajnos nem tudom a választ.Szerencsére nekem eddig mindíg puha maradt,igaz én is takargattam folyamatosan egy fedővel a tányért amire pakoltam őket ahogy sültek ki sorban.Nem lehet,hogy későn lett letakarva?Vagy kevés ideig volt a nejlon alatt?Mert amikor megsül ugyebár ropogós és a párától puhul meg annyira,hogy ketté lehessen hajtani.Más ötletem nincs,hogy miért maradhatott száraz.

837
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 4 ek
sütőpor 1 csomag
víz 3 dl
0 ízlés szerint
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
mexikói keverék 20 dkg
uborka 20 dkg
paradicsom 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg