Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortilla chips-be bundázott csirkemell hamis remoulade-dal

Tortilla chips-be bundázott csirkemell hamis remoulade-dal
Tortilla chips-be bundázott csirkemell hamis remoulade-dal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári estéken az ember nem kívánja túlzottan a magyaros ételeket, így ilyenkor rögtönözni szoktam. A hűtőben akadt némi kovászos uborka a szülőktől, azt is fel szerettem volna használni, így született ez a recept. Vasárnapi gyors ebédnek is kiváló, ha villantani akarunk a családnak. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, leheletnyit megsózzuk - de csak óvatosan, mert a tortilla chips is sós. Kiklopfoljuk, majd 2 tojást villával felverünk, és belerakjuk az csirkemellszeleteket.
  2. A tortilla chips-et aprítóval ledaráljuk annyira, hogy panírmorzsa szerű textúrát kapjunk. Én most sajtos tortillát használtam, de a natúr is szuper, vagy ha fűszeresebb ízekre vágyunk, a többi ízesítés is működik. A tojásba forgatott hússzeleteket bepanírozzuk a morzsával, lehetőleg vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ez nem vesz hosszú időt igénybe, kb. 2-2 perc mindkét oldalon.
  3. A hamis remoulade ízvilága remekül passzol a natúrabb húshoz. Minél apróbb kockákra vágjuk össze a kovászos uborkát, rakjuk egy öblösebb tálba, majd keverjük hozzá a majonézt, tejfölt, mustárt. A sózással itt is óvatosan bánjunk, mert az uborka is elég sós.
  4. Mivel egy "épp most jó" avokádó is volt otthon, ezt nem hagyhattam le a tányérról. Ehhez az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magot, és a helyére olívaolajat, balzsamecetet öntünk, és picit megsózzuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

remoulade, hamis remoulade, egyszerű remoulade, avokádó, tortillás rántott hús, rántott hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1047
csirkemell filé 0.5 kg
tojás 2 db
tortilla chips 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
kovászos uborka 3 db
majonéz 3 ek
tejföl 100 ml
mustár 1 teáskanál
1 kávéskanál
avokádó 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál