Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortilla csirkemellel

Tortilla csirkemellel
Tortilla csirkemellel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy helyi újságban találtam ezt a tortilla receptet, gondoltam, kipróbálom. A töltelék már egyedileg variálható. Nálunk a csirkemell nagyon nyerő, de legközelebb tonhallal próbálom ki.

hozzávalók / 5 adag

Tortilla
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz

Töltelék

  • 75 dkg filézett csirkemell
  • 4 paradicsom
  • saláta
  • ízlés szerint fűszerek a csirkemellre (só, bors, kakukkfű, rozmaring, stb.)

ajánlat

Szendvicsnek elcsomagolva finom fogás a strandon vagy egy jó kis kiránduláson.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a víz felét, és elindítjuk a keverést. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet. Ruganyos, kézzel könnyen dagasztható tésztánk lesz.
  2. Kilisztezett gyúródeszkán 8 részre osztjuk, és kis gombócokat formálunk. Konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük. 
  3. Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc pihentetés után serpenyőben, olajban megsütjük.
  4. Ha a tésztánk kipihente magát, a gombócokat lisztezett gyúródeszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. Akkorák legyenek, mint egy palacsinta, mert palacsintasütőben fogjuk kisütni.
  5. A palacsintasütőbe nem kell olaj. Közepesnél picit erősebb tűzön mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
  6. A kész tortillát beborítjuk friss salátalevéllel. Közepére csíkban tesszük a csirkemellet, erre a vékony karikára szelt paradicsom kerül. Összetekerjük, és ha van kedvünk, ferdén kettévágjuk. 
  7. Már tálalhatjuk is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 123 527
elküldve: 13
receptkönyvben: 599
elkészítve: 20/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

csirkehúsos tortilla, tortilla házilag sütve, csirkemellel töltött tortilla

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angelmouse
angelmouse Sat, 2013-08-03 13:26

Kedves Mariann!
Nagyon köszönöm a receptedet, mindig szerettem volna otthon tortillát sütni, és a te recepteddel vére rászántam magam. Valami fantasztikusan finom lett, biztos, hogy még sokszor fogom csinálni. Elképesztő, milyen egyszerű és mégis milyen fincsi. Köszi : )

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Sat, 2013-08-03 14:55

Igazán örülök, hogy ízlett! Azóta már én is többször elkészítettem ebben a kánikulában, kicsit variáltam a tölteléket, hogy változatosabb legyen. További jó főzőcskézést:-)Szeretettel: Mariann

livcsi 75
livcsi 75 / livcsi 75 Thu, 2013-07-18 22:54

Sziasztok! Már sok tortillát kipróbáltam de mind törik,ennek is neki állok hátha...:-)
A kalácsokat én is csak kizárólag zsírral készítem,akkor igazán foszlós puha lesz.
Margarint már semmibe sem használok,még kenyérre kenni sem. Ez egy teljesen mű egészségtelen cucc,akkor inkább zsír,vagy vaj. Jó sütést-főzést mindenkinek!! Üdv: Livcsi

csato
csato Thu, 2013-07-18 18:18

Szia!
Frászt kapok a zsírtól,de ez zsírral jó.Sokkal jobb lesz a tészta állaga.Valamiért kell csinálnom rengeteget sokat kísérleteztem vele de végül egy mexikói pasi mesélte el ők hogy csinálják/bár gondolom ez is olyan mint a lecsó, ahány ház annyi szokás/Az biztos,hogy sok próbálkozás után így a legfinomabb:30dkg liszt+ egy sütőpor+4 késhegynyi/bő késhegynyi!/zsír+ kb. négy csipet só+langyos víz.Na erre nem tudok mennyiséget írni amennyit felvesz.Kb.10percig hagyom állni.Sok ember eszi és mindenkinek bejön hála az égnek!Én sosem ettem,mert mint írtam zsír frászom van.Ha rögvest eszitek érdemes felesben csinálni kukorica liszttel.Ha elősütöd és majd készre amikor kell akkor csak sima liszt mert törik kukorica liszttel.Üdv csató