Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toscan paradicsomleves Fahéjas Kávétól

Toscan paradicsomleves Fahéjas Kávétól
Toscan paradicsomleves Fahéjas Kávétól
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, nem, imádom TOSCANA-t! Az egyik kedvencem, és már Tímeának is!
3 évvel ezelőtt elmentünk nyaralni, kettecskén. Rengeteg helyet bejártunk, rengeteg mindent kipróbáltunk, és persze rengeteg ételt megkóstoltunk. Ilyenkor mindig a helyi ételeket részesítem előnyben, hiszen azért megyek oda, hogy azt az országot, várost, kultúrát, gasztronómiát megismerjem, tanulmányozzam.
Ezt a levest a szállásunktól nem messze egy kis étteremben ettük, ahol egy idősebb hölgy készítette, régi családi recept alapján. Beleszerettünk, imádtuk, már akkor is! Szerencsére sikerült megszereznem a receptet.
Pénteken épp valami főzős műsor ment a tv-ben, mi más :-D, és valami hasonlót készített egy ismert szakács. Gondoltam, na keressük csak elő, és készítsük el!
Még mindig imádjuk...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A koktélparadicsomokat tűzdeljük meg fokhagyma darabokkal, majd helyezzük egy hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a bazsalikom levelek felét (tépkedve).
  2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és tegyük be a paradicsomokat.
  3. Amíg sül, egy lábosban melegítsünk olajat, dobjuk rá a maradék fokhagymát és bazsalikomot. Pár percig pároljuk, majd öntsük rá a a konzerv paradicsomot. A konzervet ne dobjuk el, hanem engedjük tele vízzel, és ezt is öntsük a paradicsomra. Forraljuk fel, közepes lángon főzzük kb. 10-15 percig, ha szükséges, fűszerezzünk utána.
  4. A kenyeret tépkedjük kis darabokra, adjuk a leveshez, és főzzük még 10 percig. Eközben a sütőben elkészülnek a paradicsomok, ezeket kivéve öntsük a levesbe! Fontos, hogy a legjobb részek alul vannak, az olajat, a kisült paradicsomlevet, a sült fokhagymát se hagyjuk ki, mindent öntsünk bele!!
  5. Keverjük át, ha úgy érezzük, adjunk hozzá még egy kis vizet. Még egy rottyanás, és már készen is van...

Nagyon jó étvágyat kívánunk!

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 975
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz paradicsomleves, fokhagymás paradicsomleves, fűszeres paradicsomleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-02-23 02:11

FYI a Toscan magyarul toszkan. Ilyen idetelen receptnevet hogy lehet kitalani?! Vagy az eredeti nevet irjatok, ami valoszinuleg olaszul van, vagy magyarul. Mi a fenenek kell egy olasz receptnek hibrid angol nevet adni?

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-02-23 23:11

Az elnevezes roppant egyszeru: paradicsomleves toszkan modra, vagy ha ragaszkodsz a kulfoldi elnevezeshez: zuppa pomodoro di toscano vagy pappa al pomodoro. A recept egyebkent jo, imadom a mediterran konyhat es ez a leves szuper finom volt Firenzeben, csak nem szeretem, ha angol nevet adnak neki...

313
koktélparadicsom 25 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 40 dkg
kenyér 25 dkg
mozzarella 10 dkg
víz 1 l