Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán bableves Angiolino módra

Toszkán bableves Angiolino módra
Toszkán bableves Angiolino módra
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Firenzében voltunk nyaralni, és egyik nap egy hangulatos Trattoriában ebédeltünk. A helyi fogásokat próbáltuk végig, az egyik ilyen a toszkán bableves volt. Nagyon ízlett nekünk, ezért úgy döntöttem, itthon megpróbálok valami hasonlót elkészíteni.
A magyar konyha értelmezésében sokkal inkább főzeléknek mondanám, mivel nagyon sűrű volt. A bab egy részét belepürésítették a levesbe, így ettől még jobban összeállt. Ugyan az olaszok primo, azaz első fogásként eszik, vacsorára kiadós főfogás is lehet belőle, ha nem szeretnénk nagy lakomát csapni egy hétköznapi estén.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A paradicsom és a vízmennyiség növelhető, aszerint, hogy ki milyen állagúan szereti a levest, csak ne felejtsünk el utánasózni, borsozni. Konzervbab helyett szárazbab is használható de azt 8 órával főzés előtt be kell áztatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, egy lábosban pedig felhevítjük az olívaolajat. A paradicsomokat meghámozzuk, felaprítjuk kockacukor méretű darabokra. Amikor az olaj már forró, a hagymát rádobjuk és üvegesre pároljuk. Eközben felaprítjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Amikor a vöröshagyma kellően megpárolódott, a fokhagymát is rádobjuk, párszor elkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot is.
  2. A paradicsomot 10 percig főni hagyjuk. Néha hozzáadunk egy-egy löttyintésnyi vizet, és kevergetjük, nehogy odakapjon. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
  3. A fehér bab konzervet kinyitjuk, 3 evőkanálnyit egy tiszta vágódeszkára teszünk, a többit hozzáadjuk a paradicsomhoz főni. Amit külön tettünk, egy villával összetörjük püré állagúra, majd ezt is hozzáadjuk a többihez főni.
  4. Körülbelül 15-20 percig főzzük a levest folyamatos kevergetés mellett, a vizet szép lassan hozzáadva. A csuszatésztát összetördeljük 2-3 centis darabokra, és ezt is hozzáadjuk, még egy kis vizet hozzálöttyintünk, hogy a tészta meg tudjon főni.
  5. Felaprítjuk a bazsalikomleveleket, majd ezt is a a leveshez adjuk. 5 percig főzzük még, és kész is a leves.
  6. Egy kis bazsalikomlevél-díszítéssel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sofisafran

Mióta szakács: 2013.11.21.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

olasz bableves, babfőzelék cannelliniből, toszkán babpüré leves, bableves tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
cannellini bab konzerv 30 dkg
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 8 levél
olívaolaj 3 ek
víz 2 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csuszatészta 10 dkg