Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán csirke nokedlivel

Toszkán csirke nokedlivel
Toszkán csirke nokedlivel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán nem vétkeztem nagyot, amikor tészta helyett nokedlit főztem ehhez a remek, szószos húshoz. Sokszor főzök hasonlókat, és az unokám a galuskát imádja. Gondolom nem vagyunk ezzel egyedül. Kérem nézzék el, hogy magyarosítottam a nevét is Farfalle helyett. Ezenkívül még akadt idehaza kecskesajtom is, és nem bántam meg, hogy hozzákevertem, mert isteni finom, krémes állaga lett. A kecskesajt én mondom, nagyon ízletes, pedig most ettem életemben először. Bizarrnak tartottam, de a véleményem megváltozott. Igaz, hogy a legjobb minőségűt választottam. Javaslom kipróbálásra! Természetesen tésztával készítse az, aki úgy szeretné.

hozzávalók / 4 adag

Csirkéhez

Nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát zúzzuk össze.
  2. A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel.
  3. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és pirítsuk át.
  5. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket, és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.
  6. Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

Nokedlihez

  1. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.
  2. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát: vagy nokedliszaggató segítségével, vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából, és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 637
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-sajtos csirkemell, tejszínes-kecskesajtos csirkemell nokedlival, olasz sajtos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

893
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kolozsvári szalonna 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
krémsajt 5 dkg
kecskesajt 5 dkg
főzőtejszín 200 ml
olívaolaj 3 ek
olasz fűszerkeverék 8 g
1 kávéskanál
parmezán sajt 3 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
1 teáskanál
víz 3 dl