Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán gesztenyés palacsinta

Toszkán gesztenyés palacsinta
Toszkán gesztenyés palacsinta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a desszert amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni. S ami az érdekessége, nem a töltelékében van a gesztenye, hanem a tésztájában. De, hogy is lehet ez? Hát úgy, hogy gesztenyelisztből készül. Toszkánában ha jár az ember, rengeteg gesztenyefát lát mindenhol. Olaszországban ez az egyik tartomány, ahol nagyon sok gesztenyét használnak, hiszen nagyon sok terem ezen a környéken.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csipet
  • 1 ek vaj (kevés a sütéshez, ha teflonos serpenyőben sütjük, keverjünk 1 ek olvasztott vajat a tésztába, akkor már nincs más dolgunk vele)

A töltelékhez

  • 500 g ricotta (a juh lenne a legjobb, de bármilyen jó)
  • 2 ek fenyőmag (pirított)

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük a tojásokat a sóval, tejjel és liszttel folyékony masszává, majd hagyjuk állni 1 óra hosszat.
  2. Vékony, 12-15 cm átmérőjű palacsintákat készítünk belőle. 
  3. Eközben összekeverjük a ricottát és a fenyőmagot, megtöltjük a palacsintákat, és feltekerjük.
  4. Egy kis lábasban felmelegítjük a cukrot, s amikor már enyhén karamellizálódik, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott narancshéjat, majd 1 percig karamellizáljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a narancs levét és a likőrt. Amikor elolvadt, hagyjuk kihűlni a szószt.
  6. A töltött palacsintákat tányérra rakjuk, s meglocsoljuk a mártással. A végén fenyőmagot szórhatunk rá díszítésnek. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.07.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyelisztes palacsinta, ricottás palacsinta, toszkán palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RozmaringandCsokoládé
Rozmaring&Csokoládé / RozmaringandCsokoládé Sun, 2012-03-25 10:40

Kedves gregoreva,
Sajnos, nem túl olcsó mulatság a gesztenyeliszt, de ahogy te is írtad, sok finomság készíthető belőle, így érdemes beruházni.
Én Olaszországból szoktam hozni, de ezt a linket most találtam: http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/822/111/nature-cookta/nature...
Jó munkát hozzá, s feltétlen számolj be az eredményről, nagyon kíváncsi vagyok! :-D
Szép hétvégét nektek,
Rozmaring&Csokoládé

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-03-25 10:34

A gesztenye és a palacsinta külön is nyerő , együtt is az lehet.:-))
Elmentettem a receptet.
Szeretném megtudni, hogy gesztenyelisztet : utazás Toszkánába -nélkül, /bár megtenném, ha lehetne, :-)) / - hol tudok vásárolni?
Hallottam róla , a TV Paprika c. főzőcsatorna: Édes élet David Roccoval c. műsorában.Láttam is azt a részt, ahol Toszkána és a híres édes gesztenye szerepelt. :-) Meg micsoda finomságok készültek gesztenyéből. :-)
Ha ez a hozzávaló megvan, húsvét ide vagy oda, egyik nap elkészítem ezt a palacsintát.

Köszönöm a választ előre is.
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

363
tojás 2 db
gesztenyeliszt 3 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
1 csipet
vaj 1 ek
ricotta 500 g
fenyőmag 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
barna cukor 150 g
cointreau 1 ek