Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel

Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel
Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel
160 perc / előkészület: 40 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg, téli napra egy finom, testes ragu, egyenesen Toszkánából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsom pucolásakor a magos részt ne dobjuk ki azonnal, gyűjtsük össze egy tálba, mert amikor a paradicsom már össze van kockázva, enyhén átpaszírozva, hogy a magok ne törjenek össze, még sok levet ki lehet nyerni belőle. Ahhoz, hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a paradicsomokat, forrásba lévő vízbe dobjuk 1 percig.
  2. A húst egy vastag falú fazékban összekeverjük a paradicsommal, fokhagymával, borssal, rozmaringgal és zsályával, majd felöntjük az alaplével. Félig lefedve, a kicsinél egy picivel nagyobb lángon elkezdjük főzni.
  3. Az első óra után levesszük a fedőt, s így főzzük egy órát még. A második óra végén beleöntjük a bort, s ekkor már kis lángon, főzzük még kb. 1 óra hosszat, amíg a hús meg nem puhul. Fél órával a vége előtt megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e, s ha még szükség van bele valamire, akkor beletesszük. Amint a hús megpuhult, lepénykenyérrel tálaljuk. 
  4. A végén toszkán lepénykenyérrel tálaljuk, melyet ne vágjunk, hanem tépjünk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 728
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marharagu, olasz marharagu, lepénykenyérrel tálalt marharagu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

432
marhacomb 1 kg
paradicsom 0.5 kg
bors 1 tk
marha alaplé 7.5 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 teáskanál
zsálya 2 teáskanál
száraz vörösbor 2.5 dl