Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán narancsos csokoládétorta

Toszkán narancsos csokoládétorta
Toszkán narancsos csokoládétorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán valami brutál csokisra vágyott a család, hát gyorsan összedobtam valamit. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét a margarinnal lassú tűz fölött felolvasztjuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a kakaóport és a tojásokat, illetve az aromákat csomómentesre kikeverjük.
  3. A masszát és a csokit jól összedolgozzuk.
  4. Kerek tortaformába öntjük. (Esetleg meg lehet a tetejét szórni kókusszal vagy mandulával.)
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  6. Akkor jó, ha a teteje már kemény, a belseje viszont még ragadós. (Tűpróba)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 444
elküldve: 3
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kohári Barbara

Mióta szakács: 2011.07.05.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta, vaníliás-narancsos csokitorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2011-11-30 02:38

Szia!Holnap elszeretném készíteni a sütit,mert nagyon tetszik a recept.A kérdésem csak az lenne,hogy nem kell vajazni,lisztezni vagy sütőpapírral bélelni a formát?

Boncsy
Kohári Barbara / Boncsy Sat, 2011-12-03 08:54

De természetesen kell!!! Bocsánat lemaradt! Én vajaztam és liszteztem, de természetesen sütőpapírral is lehet. :) Csak nekem annyira megszokott a kikenés, hogy teljesen megfeledkeztem róla. Mégegyszer elnézést kérek!

modosa
modosa / modosa Sun, 2011-10-30 23:16

Kedves Kata! Bocsánat, hogy belekotyogok, de pont most láttam a Liedl-ben, ráadásul természetes aroma, nem szintetikus (dr Oetker). De persze ha van otthon narancsod, akkor a reszelt héja sokkal finomabb, és természetesebb :) üdv, Emma

kalloka
kalloka Sun, 2011-10-30 22:18

Kedves Barbara!
Hol tudnék vásárolni narancs eszenciát? Esetleg helyettesíthető narancs héjával és levével?
Kata

Boncsy
Kohári Barbara / Boncsy Wed, 2011-11-02 09:46

Köszönöm Emma! Igen én is Lidl-ből szerzem be az eszenciákat, csak nem a Dr. Oetkerest használam, hanem a Lidlnek is van 20db-os amibe van rum, vanillia, citrom, mandula és narancs :) Én már rengeteget kipróbáltam és nálam ez nyert. De persze jó a narancs héj és a leve is, csak nem lesz olyan intenzív az íze és az illata se.

693
étcsokoládé 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 20 dkg
finomliszt 10 dkg
cukor 25 dkg
vaníliaaroma 8 ml
narancs eszencia 8 ml
tojás 4 db