Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán paradicsomleves Baklavariától

Toszkán paradicsomleves Baklavariától
Toszkán paradicsomleves Baklavariától
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan véget fog érni a friss, hazai paradicsom szenzonja Magyarországon is (ha pedig már Stockholmban leszek, ott esélytelen lesz jó ízű importált paradicsomot venni), ezért mindenképpen el akartam még készíteni ezt a melengető (de nyáron langyosan is ehető) toszkán paradicsomlevest. A recept Jamie Olivertől származik, én kicsit változtattam rajta, pl. a kenyeret kihagytam belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikomleveleket is megmossuk, felaprítjuk, majd mindezt a paradicsomra szórjuk, és leöntjük olívaolajjal.
  3. 180-200°C-os sütőben kb. 15 percig pároljuk, így sokkal intenzívebbek lesznek az ízek.
  4. Ha kész, a paradicsomot egy lábasba átszedjük, ráöntjük a paradicsomszószt, +1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön 5-10 perc alatt összefőzzük. Jamie ugyan nem írta, de én botmixerrel összeturmixultam kicsit, így sokkal homogénabb lett a leves.
  5. Aki így kicsit sűrűnek találja, öntsön még rá vizet. Meleg nyári napokon, de különösen hűvős őszi-téli estéken igazán melengető vacsora lehet.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 43 729
elküldve: 11
receptkönyvben: 472
elkészítve: 41/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz paradicsomleves, parileves, diétás paradicsomleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2015-11-04 10:28

Nagyon finom, nagyon sokszor elkészített, egyik legkedveltebb levesünk lett! Én, a nyáron befőzött paradicsomlémből készítem, havonta egyszer biztosan. Hogy a kisebbik lányomnak is csábító legyen, betűtésztát vagy rizsszemtésztát is főzök bele. Köszönöm, hogy megosztottad! Üdv.: il-di.

motley89
motley89 Sun, 2013-08-18 12:02

Kedves Baklavaria!
Már vagy háromszor elkészítettem a levest olyan embereknek, akik nem kifejezetten szeretik a paradicsomlevest. Nos elmondhatom, hogy mindegyik alkalommal annyira nagy sikert aratott, hogy többször szedtek belőle! :) Mindent összevetve rendkívül finom, bekerült a kedvenceim közé! ;)

rambo.zsofa
rambo.zsofa Thu, 2013-06-13 12:25

Sztori. Új helyre költöztem, ahol nem volt hűtő, de a főbérlőtől kaptam egy régi Lehelt ajándékba. Persze fagyasztó volt és amikor bekapcsoltam, vagy egy kiló paradicsomot beraktam. Kb hetente megcsinálom ezt a levest, egyszerűen rajongok érte, de egy ideje már nem hámozom meg a paradicsomokat, nagyon utálom.
Nos, ma, hogy ne legyenek ilyen borzasztó kemények a paradicsomok, egy tál forró vízbe tettem őket és láss csodát, pillanatok alatt lejött róluk a héj. Logikus végül is, de nekem ez új infó. Tehát aki nem olyan érzékeny arra, hogy a paradicsom friss legyen és ugyanúgy gyűlöli hámozást, mint én, itt a megoldás. :)

129
paradicsom 0.5 kg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 12 levél
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl