Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal

Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ő szintén céges partira készült, zamatos nyári ízekkel, hogy jól lakjunk. Imádom a sült paradicsomot :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  4. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  5. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.). 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Amíg a tésztánk sül, előkészíthetjük a belevalót.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük megpirítani a durvára vágott hagymákat. Ha egy kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a kockázott bacont, és együtt sütjük tovább. Mikor a hagymás-szalonnás keverékünk igazán jó illatú és guszta, egy evőkanál szójaszósszal forrón forgassuk össze, majd tegyük félre pihenni.
  3. Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyünk hozzá egy kevés olasz fűszerkeveréket, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.
  4. Ha a tésztánk megsült, az aljára terítsük el a hagymás-szalonnás keveréket. Egy kevés tojásos keveréket öntsünk rá, majd terítsük el a sonkát a tojáson, és szórjuk meg a spenótlevelekkel.
  5. Ezután a maradék tojásos keveréket is öntsük rá, rázzuk kicsit össze, hogy mindenhova kerüljön belőle. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
  6. Vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat tegyünk a tetejére, amit sózzunk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel is az egészet. Végül mehet egy kevés olívaolaj a tetejére (permetezve akár).
  7. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne égjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon!:)
  8. Egy pohár hűvös száraz bor jó társa lehet :) Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
tej 2 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
bacon 10 dkg
szójaszósz 1 ek
tojás 4 db
habtejszín 100 ml
sajt 15 dkg
sonka 10 dkg
spenót 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 15 dkg