Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tradicionális Cézár saláta

Tradicionális Cézár saláta
Tradicionális Cézár saláta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept egy Cesar Cardini nevű, olasz származású szakácstól származik, akinek Tijuana-ban volt étterme. Az alkoholtilalom alatt rengeteg amerikai ruccant át Mexikóba, különösen, ha ünnep volt. Július 4-e pedig nagy ünnep, ennek megfelelően rengetegen voltak Cardini éttermében, az alapanyagok pedig rohamtempóban fogytak. Ekkor találta ki Cardini a Cézár salátát, aminek a karrierje azóta is töretlen. A Cézár salátát frissen szokták összerakni, gyakran a vendégek előtt. Bár Cardini lánya szerint az eredeti receptben nem volt szardellafilé, ma már minden jobb Cézár salátában benne van.

hozzávalók / 4 adag

A krutonhoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A krutonhoz

  1. A kenyeret felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk.
  2. A vajat és a fokhagymát serpenyőbe tesszük a fokhagymával együtt. Összeolvasztjuk őket, sózzuk, borsozzuk. Ha összeolvadt, kivesszük a fokhagymát, félretesszük.
  3. A kenyérkockákat belekeverjük a fokhagymás olívaolajba, majd egy tepsire tesszük, és 15 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

A salátához

  1. A fokhagymát, amit a vajas-olívaolajas kruton mellől kiszedtünk, lereszeljük. Hozzáadunk egy negyed kávéskanál sót, és alaposan elkeverjük. Mehet mellé a citromlé, a worcestershire-szósz, ezekkel is jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szardellafinét, villával jól szétcincáljuk, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük az olívaolajat, majd a két tojássárgáját.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és alaposan kikeverjük.
  4. A salátát levelekre szedjük, egy tálba tesszük, összeforgatjuk a krutonnal és az öntettel. Tányérra tesszük, és parmezánforgáccsal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 14 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cézár saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

617
kenyér 150 g
vaj 2 dkg
olívaolaj 50 ml
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
római saláta 6 közepes db
citromlé 2 teáskanál
szardella 2 db
worcestershire-szósz 1 teáskanál
olívaolaj 1 dl
tojássárgája 2 db
parmezán sajt 2 dkg
0.25 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint