Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

TraRita képviselőfánkjai

TraRita képviselőfánkjai
TraRita képviselőfánkjai
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

IMÁDOM!!! Félve készítettem el, mert anno nagyanyámnak mindig problémái voltak a tésztával. De sikerült :)! És nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ha növényi alapú tejszínt tudtok vásárolni, akkor nem kell bele a zselatin! Én sem használtam :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a szoásos módon elkészítjük, majd hűtjük.
  2. A vizet, a zsírt, a sót egy edénybe tesszük, és összeforraljuk, majd belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, és félretesszük hűlni.
  3. Ha már langyos a tészta, akkor robotgéppel a tojásokat hozzáadjuk egyesével.
  4. Mikor elkészült, nyomózsákba tesszük, zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd sütőben megsütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, amíg sül a tésztánk, mert összeesik.
  5. A krémhez a 1/2 liter tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a felolvasztott zselatint.
  6. Ha a fánkok kihűltek, kettévágjuk, az alját betöltjük a krémmel, majd tejszínt is teszünk rá.
  7. Visszarakjuk a fánkok kalapját, és porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 779
elküldve: 3
receptkönyvben: 246
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes-tejszínhabos égetett tészta, pudingkrémmel töltött fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Wed, 2011-12-21 22:20

Kedves TraRita! Nagyon tetszik ez a képviselő fánk recept és a szép fotó. :) Karácsonyra szeretném elkészíteni. Viszont lenne két kérdésem: Körülbelül hány darab lesz ebből az adagból? Mekkora az a "kis halom", amiket ki kell nyomni a nyomózsákból?
Üdv: Reni

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2011-12-22 23:45

Szia Reni!
Sajna nem tudom hány darab lett ebből az adagból, még soha nem számoltam. De attól is függ, hogy mekkora darabokat készítesz. Mekkora az a kis halom??? Olyan tojás nagyságú lehet. De csinálhatsz nagyobbakat is.
Üdv: Rita

1855
víz 2.5 dl
sertészsír 25 dkg
1 csipet
finomliszt 50 dkg
tojás 9 db
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
víz 0.5 dl
habtejszín 2 dl