Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Travesseiros, mandulás párna Sintrából

Travesseiros, mandulás párna Sintrából
Travesseiros, mandulás párna Sintrából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Portugália híres a sokféle tojássárgájával készülő süteményéről, elég csak a világszerte ismert pasteis de natára gondolni. Ez a mandulás párna Sintra festői városkájából származik: a leveles tésztába ezúttal mandula is kerül, méghozzá nem is kevés. Próbáljátok ki, mert melegen egész egyszerűen mennyei! Ha pedig arrafelé járnátok, látogassatok el a Piriquita nevű cukrászdába, amely ismertté tette ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a cukrot és a vizet egy kis lábasban addig forraljuk, míg picit besűrűsödik. Ezután hagyjuk picit hűlni.
  2. Közben a mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a fahéjjal, valamint a tojássárgákkal. Ha már picit hűlt a cukorszirup, hozzákeverjük, és alacsony láng felett kicsit összemelegítjük.
  3. A levelestészta-lapokat kitekerjük (ha fagyasztott, kinyújtjuk), és hatfelé vágjuk - egyszer hosszában, kétszer keresztben. A téglalapok egyik felére 1-2 evőkanál tölteléket rakunk, majd a másik felét ügyesen ráfordítjuk, a széleit pedig villával összecsipkedjük.
  4. Az így kapott kis töltött párnákat tojássárgájával lekenjük, majd 200°C-os sütőben aranybarnára pirítjuk, 15-20 perc elég kell, hogy legyen, sütőtől függően akár kevesebb is.
  5. A párnácskák tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 731
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
80 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött párna

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
cukor 175 g
víz 65 ml
mandula 20 dkg
fahéj 1 tk
tojássárgája 3 db
leveles tészta 2 csomag
tojássárgája 1 db