Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trikolor lasagne

Trikolor lasagne
Trikolor lasagne
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ricottás, a második a sajtos besameles, a harmadik a paradicsomos marharagu.
A végeredmény egy csodaszép zöld-fehér-piros tésztaköltemény - mivel színei az olasz zászlót idézik, elneveztük trikolor lasagnének, ami illik a népek tavaszához. (Ugye ha megfordítjuk a sorrendet, akkor magyar zászlót kapunk...)

hozzávalók / 8 adag

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajtos besamel

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk összeolvadni. A két tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni, és csak azután használjuk fel.

Húsos ragu

  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a lereszelt répát, a zellert és zúzott fokhagymát. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval, majd lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, a fűszerpaprikát, majd felöntjük a vörösborral. 25-30 perc alatt készre főzzük a ragut. Felhasználás előtt kihűtjük.

Ricottás spenót

  1. Olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát, majd ráhalmozzuk a spenótot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  2. Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát és a parmezánt. Felhasználás előtt kihűtjük.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A rétegezés sorrendje: tészta, ragu, tészta, ragu, tészta. Ez az első, "piros" réteg.
  2. A második réteg: sajtos besamel, mozzarella golyók, tészta, sajtos besamel, mozzarella, végül tészta. Ez a "fehér" réteg.
  3. A harmadik a "zöld" réteg: ricottás spenót, tészta, ricottás spenót, tészta. Sajtos besamellel zárjuk az egészet, majd rátesszük a trappista szeleteket, és megszórjuk egy kevés parmezánnal.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 3 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1128 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos lasagne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

846
vaj 80 g
finomliszt 3 púpozott ek
tej 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 50 g
sajt 300 g
tojássárgája 2 db
krémsajt 150 g
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
konzerv paradicsom 300 g
darált marhahús 400 g
vörösbor 1 dl
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 ek
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
spenót 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ricotta 150 g
parmezán sajt 50 g
lasagne tészta 400 g
mozzarella 80 g
parmezán sajt 20 g
trappista sajt 100 g