Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplacsokis sajttorta

Triplacsokis sajttorta
Triplacsokis sajttorta
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik este Lorraine Pascale sütis műsorát néztem, ahol ezt a roppant egyszerűnek mondott sajttorta elkészítését mutatta be. Közben talán ki is mentem a szobából, csak nagyjából hallottam az elkészítés menetét. De nagyon izgatta a fantáziámat a dolog. Szerencsére néhány doboz mascarpone ült a hűtőben, csoki pedig mindig van otthon rogyásig. Tehát két nap múlva nyomába eredtem, vajon emlékszem-e mindenre, amit elmondott. Készítés közben morfondíroztam is, ez nem lehet ennyire egyszerű, biztosan kifelejtettem valamit. Az 1 órája sülő sajttorta remegett, szinte folyt, de nem mertem tovább bent hagyni, mert ő 140 C-on mondott 40 percet, csak nem emlékeztem, milyen sütési módon. Mivel én mindent hőlégkeverésen készítek, ezért visszaszámoltam a hőből és imádkoztam, hogy mire haza jövök a munkából, legyen ehető sajttorta belőle. Becsaptam a hűtőbe, és futottam a munkahelyemre. Este hazatérvén az első utam a hűtőhöz vezetett, kivettem a tortaformát és széles vigyor ült ki a képemre. Aztán kivettem a formából, lefotóztam és nekiestünk. Az íze, az állaga szenzációs. A csaj nagyon be volt gerjedve, hogy ez a kedvenc tortája, de most már elhiszem neki. Ettől kezdve nekem is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartási kekszet megdaráljuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a kakaóport. Egy kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  2. A tej-, és étcsokoládét felolvasztjuk, és a mascarpone sajtot kanalanként belekeverjük (azért így, hogy ne legyen csomós).
  3. A csokis sajtot a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, megütögetjük a formát, és 120 C-os sütőben hőlégkeverésen 1 órát sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Az 5 dkg étcsokoládét megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, döntögetve szétterítjük a tetején a csokimázat.
  5. A fehér csokoládét a kókusztejjel, vagy tejszínnel felolvasztjuk, zacskóba töltjük. Nagyon kis rést vágunk a zacskó sarkán, és a fehércsokival 3 cm-enként vékony csíkot húzunk a torta tetején. Míg meleg, fogvájóval merőlegesen meghúzogatjuk a csíkokat (mintha négyzetháló lenne), így kapjuk ezt a mintát.


 

  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 824
elküldve: 23
receptkönyvben: 242
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés sajttorta, sajttorta, csokoládés-mascarponés sajttorta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kefe00
kefe00 Wed, 2013-04-03 12:01

De az alját nem sütjük, és ha sütjük, akkor a minimum tojás van benne.

kefe00
kefe00 Wed, 2013-04-03 11:44

Kedves mindenki!
Ez a recept csak hasonlít az eredetire (Lorraine Pascale) és ebből adódnak a kérdések is. A sajttortában az a jó, hogy nem kell sütni. Lehet, de nem kell. Mindent meg lehet sütni, de ha nincs benne tojás, sütőpor, stb. minek sütni. Ez egy hidegen készített desszert. A torta alapot az olvasztott vaj tartja össze, amikor kihűl a hűtőben. Ha kint felejtjük az asztalon, szét fog esni az alja, vagyis nagyon nehéz lesz kiszedni, nem véletlenül hagyta rajta Lorraine Pascale a sütőforma alján a tortát.( mert megolvad a vaj) Nem tudta volna átemelni egy tálra, mert szétesett volna az alja. Persze süthet hozzá alapot bárki, ha úgy akarja. Az étcsoki és a tejcsoki 1 az 1- ben volt összekeverve és a tetejére kerülő csokiréteg ebből lett félre rakva, majd a végén újra felolvasztva. A csoki és a sajt összekeverése rendben, de utána nem sütjük (felesleges, semmi sem történik, sőt, megkockáztatom, a 120 c fok árt a csokinak) Hűtőben kihűtjük, és utána ráöntjük a tortára a felolvasztott csokikeveréket, úgy ahogyan itt olvastuk. A fehér csokit csak felolvasztjuk nem hígítjuk, mert akkor a csíkok nem lesznek kontúrosak, hanem szétfolynak ahogyan a képen látszik. Ez az élvezeti értékéből nem von le semmit. Ha valaki túl keménynek találja a tetejét akkor rakjon bele amit akar, amivel puhítja (tej , tejszín, vaj , kókusztej. stb) Egyébként az itt leírt torta biztosan nagyon finom lett. Csak eltér attól amire lett hivatkozva, mint anyagában mint technológiájában. És amit nem kell sütni azt ne süssük, ilyen energia árak mellett meg pláne.
Üdv kefe.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-04-04 10:13

Kedves Kefe00!

Egyenlőre csak én záporoznék, ha szabad. Lehet, hogy nem ehy TV-műsort nézünk? Igazán én már nem emlékszem, de talán megkerestem Lorraine Pascale honlapján a receptet is, de biztosan leírtam vagy a TV-ből, vagy a honlapról. Egyébként sajttortát millió variációban lehet készíteni. Egyébként, ha már a szó szerinti "másolásról" esik szó, megjegyzem,hogy gyakran úgy sütök -főzök, hogy csak kedvet / ihletet kapok egy recepttől és aztán a pillanatnyi hangulatomnak, az otthon fellelhető alapanyagoknak megfelelően készítek valamit. Ez az oldal szerintem arról szól, hogy elkészítem a magam ételét, majd bemutatom másoknak, akkor és ott hogyan tettem ezt. Ha a te érzéseiddel ellenkezik ez,hogy ez így legyen, akkor esetleg készítsd el a magad verzióját és mutasd be azt nekünk. Ez nem tilos. Kicsit erősnek érzem,hogy 20 perc alatt három alkalommal is találsz még valamit, amibe bele lehet kötni. Elnézésedet, ha sértettelek vele, de mindenképpen kellett reagálnom valahogyan erre a levélre. Várom szeretettel a te verziódat.
Üdvözlettel: Vass Éva

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-04 12:54

Kedves Éva,
véletlen leltem a receptedre. Megtetszett, így elmentettem. Azért mosolyogtam egyet a klasszikus "to be, or not to be" helyett sütni vagy nem sütni a kérdés:))) Kefe gyakori hozzászólása nekem azt tükrözi, élénken foglalkoztatja ez az ígéretesnek igérkező süti:) Abban viszont igazad van, egy alapreceptet felhasználni kreatívan, pillanatnyi ihlet alapján is lehet. Ehhez viszont szerintem kell egy kis rutin és egy adag merészség:) Köszönöm a receptet, üdv: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-05 08:18

Kedves Gabi!
Nagyon köszönöm a támogatást. Én nem szoktam senki receptjére dehonesztáló megjegyzéseket tenni, maximum nem készítem el. Ezért nagyon zavar, hogyha így közelítenek felém. 99 %-ban mondhatom olyanoktól kapom a megjegyzéseket, akik soha nem tettek fel egyetlen receptet sem. ???
Remélem ízleni fog az elkészült torta. Nagyon szeretem Lorraine Pascale-t. Nem cifrázza, nem bonyolítja, olyan egyszerűen készíti el az ételeit, amennyire csak le lehet egyszerűsíteni. Ez fontos számomra. Sok sikert a tortához! Üdv: Évi néni

kefe00
kefe00 Wed, 2013-04-03 11:59

Még mielőtt záporoznának a reakciók, nem minden sajttorta hidegen készül de ebben az a jó pont.

Béba_43
Béba_43 Thu, 2013-01-03 17:55

Kó nem kókusztej helyett (nem tudom hol lehet kapni) nem lehet több tejszín?? S egyáltalán nem kell bele cukor????? Hisz a kakaó, az étrcsoki keserű!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-06 14:09

Kedves Béba!

Úgy írtam, hogy kókusztej vagy tejszín. Amelyik otthon van. Édesít rajta a mascarpone és a fehér csoki. Így volt, jó, ahogy volt. Többször is elkészítettem, nincs tévedés. Üdv: Évi néni

Béba_43
Béba_43 Wed, 2013-01-09 14:11

Kedves Évi néni!
Köszönöm, akkor teljesen a recept szerint fogom a fiam 35 névnapjára és szülinapjára elkészíteni!!!!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-01-09 14:29

Remélem az ünnepeltnek, és nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk. Isten éltesse őt! Üdv: Évi néni

Béba_43
Béba_43 Wed, 2013-01-09 14:41

Kedves Éva néni!

Biztosan, mert a kislány, akivel él már elkészítette neki, s még remegős állapotában, majdnem felfalta az egészet. Alig tudott másnapra megmenteni pár szeletet nekünk. S a másik (New Yorki) is isteni volt!!!! Köszönöm, azt hiszem, ez lesz a legújabb, s legsűrűbben elkészett süti, no meg a "Kekszes tejfölös csoda süti!!! " Legalább ilyen finom, s még sütni sem kell!!!!!!!!!!!
Köszönet és szép havas délutánt.

Béba_43
Béba_43 Sun, 2013-01-06 16:38

Köszi a választ!!!!!!!!!!!!! Akkor csak tejszínnel készítem!, Mikor meglátta a fiam "NEKEM EZ KELL"!!!! A másiknál meg sem várta meg míg kihül!!!!!!!! A 2. sütés nélkül, ugyanez, csak kakaó, némi van.cukorral. Csak dupla sajtkrémmel, mert 28 cm-es a tepsim! És még az sem volt elég!
Köszönöm!!!!!!!!!!!
üdv.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-06 20:33

Igazán örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Én amikor láttam a tv-ben, azonnal beleszerettem, főleg, hogy ilyen egyszerű és gyors. Kedves egészségetekre. Köszönöm, hogy ezt választottátok. Üdv: Évi néni

andrea_t
andrea_t Wed, 2012-10-03 09:53

Én is láttam a műsort, de nekem a sütés teljesen kimaradt....Bár a memóriám nem az igazi:))) Kell egyáltalán sütni? Hiszen elvileg minden ehető benne így is....

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-10-06 07:03

Szia!

helyesbítek, neked volt igazad. Ma reggel én is láttam a műsort és valóban nem sütötte a tésztát. Valószínűleg azért készítettem így, mert mindig meg szoktam sütni az alapot. Üdv: Évi néni

andrea_t
andrea_t Sun, 2012-10-07 21:47

de örülök, persze csak annak, hogy a memóriám javult:))
Meg fogom csinálni a tortát, sütés nélkül, viszont hogy tutira menjek, és ne legyen folyós, zselatint teszek bele. Majd jelentkezem, hogy sikerült:)
Tegnap elkészítettem, ma megkóstoltuk. Csak annyit, hogy nem ez lesz a kedvencünk:) Macis krémsajttal csináltam, és volt egy kis mellékíze...mascarponéval biztos jobb lett volna, no meg persze drágább is...

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-03 10:22

Én emlékszem, sütötte. Szerintem sütés nélkül csak akkor lehetne fogyasztani, ha frissiben felfaljuk. Üdv: Évi néni

Kumaka
Kumaka Fri, 2012-08-10 20:41

Én egy kicsit megijedtem, hogy a tészta nem állt össze, ezért én több vajat és tejet is tettem bele. Bár szerintem a tésztába is kellene egy kis cukor. Ettől függetlenül hamar elfogyott és mindenkinek ízlett. Köszi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-11 09:48

Szia!
Nekem a megadott vajmennyiség is elég volt. Amikor beteszed a formába még morzsalékos, le kell nyomkodni simára, de mire elkészül a torta, szépen szeletelhető a tészta is. A cukor az annyira egyéni. Én nem szeretem az édes dolgokat, ezért én azt írtam le, ahogyan én készítettem. Örülök, hogy ízlett nektek is. Üdv: Évi néni

Kumaka
Kumaka Sat, 2012-08-11 11:28

Nem gondoltam volna, hogy a sütőben össze áll, azt hittem csak pirult keksz morzsa lesz.(Ezek szerint nem.) Legközelebb tej nélkül csinálom. Köszi

581
háztartási keksz 15 dkg
vaj 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejcsokoládé 8 dkg
étcsokoládé 17 dkg
mascarpone 50 dkg
étcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 2 dkg
kókusztej 10 ml