Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplacsokis sajttorta DuCsitől

Triplacsokis sajttorta DuCsitől
Triplacsokis sajttorta DuCsitől
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a recept egyszer a neten való böngészés közben találtam eléggé eldugva.

Most megosztanám veletek.

Nagyon finom, de tömény, ezért szoktam néha csak 2 réteggel csinálni.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  2. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat, először kezdjük a fehérrel (hogy spóroljunk a mosogatáson.)
  3. Közben egy tálban simára keverjük a krémsajt egy harmadát. (30-35 dkg) Egy másik tálban pedig 1 dl tejszínt kemény habbá verjük. Ezt 2 összetevőt összekeverjük a csokoládéval. Végül 6 g zselatint kevés vízzel felmelegítünk (nem forraljuk), és hozzáadjuk a krémhez.
  4. Elsimítjuk a kekszes alapon, majd a hűtőbe tesszük megszilárdulni. Így járunk el a többi réteggel is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 90 185
elküldve: 30
receptkönyvben: 801
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 2

szakács

DuCsi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis sajttorta, sajttorta, nagyon csokis krémsajttorta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Suzy34
Suzy34 Mon, 2017-05-08 19:13

Szia,
Ne haragudj lehet buta kérdés,de az első krém mennyi idő alatt szilárdul meg, hogy a köv. rá tudjam kenni?
Köszi

DuCsi
DuCsi / DuCsi Wed, 2017-05-10 13:31

hűtőben annyira, hogy mire elkészíted a következőt megtartja azt.

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2017-04-11 10:47

Ó, de kedves, nagyon köszönöm a gyors választ! Szép ünnepet és minden jót kívánok.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-03-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-02-28 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gbabi50
gbabi50 Fri, 2016-02-12 15:19

Köszönöm a receptet,nagyon finom és nagy sikert aratott.

demene
demene Thu, 2015-12-03 21:41

Holnap elkészíteném, megírnátok a tortaforma méretét?

ildiko10
ildiko10 Fri, 2015-04-24 09:43

Isteni finom!! Tökéletes,nem kell ezen változtatni semmit!! Gratulálok a receptedhez!!:)

babodizsofi
babodizsofi Sat, 2015-03-28 19:48

sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tejszín kell hozzá? sima oké pl vagy hulala??

DuCsi
DuCsi / DuCsi Thu, 2015-04-02 10:28

Szia!
én a hulalát javaslom mert könnyebb vele dolgozni, de mivel van benne zselatin a puhább tejszínhabot is megfogja tartani, de akkor azért tennék bele habfixálót is.

bzzoomy
bzzoomy Sat, 2015-01-17 14:26

Koszonom a receptet :) Én mindig 250gramm mascarponet rakok minden rétegre. Az ismeroseim korében nagyon nagy sikere van :)

Goblina
Goblina Sun, 2014-04-20 18:36

Megcsináltam a húsvéti családi vacsira. 12 évestől 90 évesig mindenkinek leesett az álla és nagyon bejött :D Nagyon finom, egyszerű is. Nagyon köszönöm a receptet és, hogy én lehettetem idén a "sztár" :)

d.erika1971
d.erika1971 Mon, 2014-03-17 09:11

Mi is kipróbáltuk: nagyon finom lett! Évek óta keresem a receptet.Nyaranként Balatonlellén ettük ilyen tortát. Kislányom mindig szerette volna elkészíteni. Most sikerült! Köszönet a receptért!

DuCsi
DuCsi / DuCsi Fri, 2014-02-28 21:34

Tény hogy drága, de tömény süti ezért sokáig kitart.

Szerintem nem való hozzá a piskóta a töménysége miatt, de ha elhagysz egy réteget akkor talán jobb lesz :) oszd meg velem mit sikerült kihozni belőle :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2014-02-28 20:14

Ezt el fogom készíteni, de piskóta alappal. Nem kedvelem a kekszes "sütiket". Már érzem is az íííízét :)
Köszi a receptet!

mártiti
mártiti Thu, 2014-03-13 13:16

Nálam is glutémentes piskóta alappal fog indulni. Így legalább én is ehetek belőle, pedig nem is nekem lesz a szülinapom. :)

969
mascarpone 1 kg
fehér csokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 3 dl
zselatin 18 g
kekszmorzsa 18 dkg
vaj 10 dkg