Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplán sajtos rugelach

Triplán sajtos rugelach
Triplán sajtos rugelach
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ígéretemhez híven itt küldöm az első tízórai receptet Éva-Anyócának, aki lelkesen gyűjti az ilyesmit, hogy csemetéit finom falatokkal bocsáthassa az iskolába. Nem egy fogyókúrás étel, de éppen ezért ha néhány apró süteményt elfogyaszt belőle a nebuló, garantált energiát ad neki a túlterhelt iskolai napokon.

Ez egy kísérlet volt. A minap jutott eszembe, hogy ennek a sütinek a karácsonyi diós, lekváros változatát többször elkészítettem, mert annyira finomnak találtam, s mivel sokféle ízesítésben készítik, gondoltam, megpróbálom ebben a formában. Én is a fiamnak találtam ki iskolai falatkáknak tízóraira.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
  2. A lehűtött tésztát kivesszük, kettéosztjuk, kör alakú vékony, 2 mm-es lappá kinyújtjuk . (Könnyítésként, ha két lisztezett folpack között nyújtjuk ki, könnyebben tudunk vele dolgozni.)
  3. A felső folpack réteget lehúzva egy-egy kört 12 cikkre vágunk derelyevágóval, és megtöltjük kb. 1 tk-nyi tejszínes krémsajttal, amit még reszelt ementáli sajttal is megszórunk, majd feltekerjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rugelach, sajtkrémes kifli, sajtos tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
mascarpone 12 dkg
vaj 12 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 ek
tönkölybúza liszt 15 dkg
krémsajt 20 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojás 1 db