Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)

Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)
Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)
45 perc / főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő.
Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükör-, vagy főttojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
  3. A borsó felét (kb. 250 g-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
  4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  5. Jó alaposan leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
  6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 427
elküldve: 14
receptkönyvben: 457
elkészítve: 48/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi

Mióta szakács: 2011.01.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

extra zöldborsófőzelék, turmixolt zöldborsófőzelék

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VeroRosyth
VeroRosyth Sun, 2015-04-26 20:40

A fogyókúrám/diétám közben már hiányzott a borsó főzelék, köszi a receptet, finom lett :) :)

mahler73
mahler73 Fri, 2015-01-23 15:57

Kedves 90 napos diétázó! Virágh Bea és sorstársak!! Magam is többször fogytam ezzel a módszerrel hatékonyan! Ma már nem tenném, életmódot váltottam és a mennyiségeknek megálljt parancsoltam. Már nincs epém sajnos és ez nem csak Velem fordult elő! Többszöri görcsök után,mikor kijött az ügyelet, az orvos megkérdezte: Diétázik? 90 napos? -Igen mondtam. Akkor jó ha tudja, hogy érzékenyeknek egy idő után epekövet eredményez és irány a kés! Igaza volt, Velem együtt mással is ez történt. Remélem Te nem vagy érzékeny..... Sok sikert!

tarolina
tarolina Fri, 2013-05-31 22:31

nagyon finom lett, nagyon zöld is :-) én bazsalikomleveleket is tettem bele, egyáltalán nem ártott neki!
köszi a receptet!

Lilluska
Lilla / Lilluska Thu, 2012-08-16 13:55

Ilyen finom krémes zöldborsófőzeléket régen ettem. Igaz én még egy kis keményítővel pluszban besűrítettem, mivel kicsit sok tejjel öntöttem fel :-) Köszi a receptet!

Virágh Bea
Virágh Bea Fri, 2012-04-20 11:05

90 napos diétát tartok, a tej a keményítőnapon sajnos kizárva, ezért én krumplival főzöm össze, azzal sűrítem. A spenótot is úgy szoktam, finom.

vena
vena Tue, 2012-02-28 13:40

Ezentúl csakis így csinálom. Nagyon finom lett!!!!

Sabineee
Sabineee Fri, 2012-01-06 14:08

Isteni lett! Annyit kellett módosítanom, hogy én 600g borsót használtam fel, mert így zöldebb lett a krémalap és nem mirelitet, hanem üvegeset használtam, így 10 perc alatt kész lett! Köszi a receptet! Ezentúl így csinálom mindig!!!!

tenger
tenger / tenger Wed, 2011-03-16 15:13

Én is így szeretem. :-) (Máshogy nem)
Néha teszek bele burgonyát is, + akár virslit is.

Szép napot!

258
zöldborsó 450 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tej 3 dl
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint