Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel

Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel
Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkor vettem egy wokot, és szerettem volna felavatni, de egyik recept sem fogott meg, amit találtam... Így aztán elmentem bevásárolni, és megszületett életem első, teljesen önálló, senki által nem ihletett receptje, ami ennek ellenére meglepően finom lett.:)

További képek: http://hisztimiszti.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A páchoz:

  1. A mézet kicsit megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
  2. Ha már teljesen folyós, egy tálkában összekeverjük a 2 lime kifacsart levével.
  3. A friss gyömbért megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  4. Ezután a mézes lime léhez adjuk a gyömbért, a fél citrom lereszelt héját, a szerecsendiót és a sót.
  5. Jól összekeverjük, és állni hagyjuk.

A húshoz:

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, a fehér hártyát eltávolítjuk róluk, és felkockázzuk.
  2. Egy mélyebb tálba tesszük a csirkemellkockákat, besózzuk, és ráöntjük a páclevet.
  3. Kézzel összedolgozzuk, hogy a pác jól átjárja a húst, majd állni hagyjuk.
  4. Az ananászt megpucoljuk, cikkekre vágjuk, középső, kemény részét eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
  5. A mangót szintén meghámozzuk, és a magrészről minél jobban lefejtjük a húsát, majd felkockázzuk ezt is.
  6. A banánt meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  7. Az őszibarackokat lecsepegtetjük, és feldaraboljuk.
  8. A wokba kevés olajat öntünk, közepes lángon felhevítjük, majd beletesszük a csirkemell kockákat, és folyamatosan kevergetjük, amíg ki nem fehérednek.
  9. Ekkor ráöntjük a maradék páclevet és a lime kifacsart levét.
  10. A gyömbérből keveset lereszelünk, és rászórjuk.
  11. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöket, és kis lángon addig kevergetjük, míg a hús megpuhul, és a lé java része elpárolog.
  12. Amikor a hús már puha, ráöntjük a főzőtejszínt, és még 1-2 percig kavargatjuk.

A körethez:

  1. Közben egy lábosba annyi olajat öntünk, hogy éppen csak ellepje az alját.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd ráöntjük a rizst.
  3. Néhány percig folyamatosan kavargatjuk, míg a rizs egy kicsit meg nem pirul. (Vigyázzunk, hogy ne égjen le!)
  4. Ezután felöntjük két bögre vízzel, sózzuk, és beleszórjuk a sáfrányt is.
  5. Összekeverjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

hisztimiszti

Mióta szakács: 2014.02.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell wokban, wokos csirkemell, gyümölcsös csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

946
méz 4 ek
limelé 2 lime-ból nyert
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
2 teáskanál
csirkemell filé 100 dkg
ananász 1 db
mangó 1 közepes db
banán 1 db
őszibarack konzerv 470 g
limelé 1 lime-ból nyert
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 200 ml
gyömbér 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rizs 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 4 dl
1 kávéskanál
sáfrány 12 g