Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trüffel 2.

Trüffel 2.
Trüffel 2.
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán egyszerű édesség és remek ajándékötlet egyben!

hozzávalók / 4 adag

A trüffelhez

A hempergetéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.
  2. A tejszínt felforraljuk és elkeverjük benne a kristálycukrot és a reszelt csokoládét.
  3. Összekeverjük a kétféle krémet és a darált mogyorót.
  4. Kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, amíg megszilárdul a trüffel.
  5. Kiskanál segítségével adagoljuk, és a vizezett tenyerünkkel golyókat formálunk belőle. (Nem kell 100% precizitásra törekedni.)
  6. A kész trüffeleket keserű kakaóporba hempergetjük, vagy színes selyempapírba csomagoljuk.
  7. Még egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 659
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: belga
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémgolyók

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lizz79
Lizz79 Fri, 2011-03-04 16:31

Kedves Zenderta!

Holnap szeretném elkészíteni ezt a trüffel golyót, érdeklődnék, hogy a tojás sárgája elhagyható-e! Kicsit írtózom a tojástól, hogy nyersen kell beletenni. :( Vagy mindenképpen szükséges bele?Forrón kell össze keverni a két krémet, vagy hagyjuk hülni egy kicsit. És még egy kérdés: a HULALA tejszín jó lesz bele? Köszönöm a válaszokat! :)

Üdv. Lizz

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-03-05 11:06

kedves Lizz!
a tojássárga elhagyható. a csokit még forrón kell belekeverni a tejszínes főzetbe, hogy elolvadjon. így lesz belőleg szép krémes, fényes csokimassza. Hulala-t nem ismerem, bár nem hiszem, hogy gondot okoz a növényi tejszín.
remélem jól sikerül majd a bon-bon!
üdv,
toma

812
vaj 1 ek
porcukor 50 g
tojássárgája 2 db
habtejszín 1 dl
cukor 2 ek
étcsokoládé 300 g
mandula 100 g
cukrozatlan kakaópor 100 g