Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trüffel krémes torta ganache bevonattal

Trüffel krémes torta ganache bevonattal
Trüffel krémes torta ganache bevonattal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm születésnapjára készítettem. A tortának nagyon örült, szinte azonnal megkóstolta. Valami különlegeset és csokisat szerettem volna neki, így ezt a receptet választottam. A piskótareceptet és a krémek receptjét is külön-külön válogattam össze.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Trüffel krémhez

Ganache krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a trüffel krémet készítjük el. A 6 dl tejszínt felmelegítjük, majd levesszük a tűzről. Hozzátördeljük a 40 dkg csokoládét, és a rumot hozzáöntjük, majd félretesszük hűlni.
  2. Eközben elkészítjük a tortalapokat. A két lapot külön készítjük el. A tortalaphoz a 4 tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a 4 kanál cukrot, a 4 tojássárgáját, majd 3 ek lisztet és 1 ek kakaóport.
  3. A 24 cm-es tortaformát kikenjünk vastagon vajjal, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt langyosra, akkor a tortaformából kivesszük, és félbevágjuk.
  4. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
  5. A felolvasztott (25 dkg) csokoládét hozzáöntjük a felmelegített tejszínhez, folyamatos keverés mellett. Ez a Ganache krém.
  6. A trüffel krémhez hozzáütünk 2 tojást, és krémessé verjük. Ha teljesen kihűlt, a tortalapok közé töltjük, majd a Ganache krémmel bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tinka:)

Mióta szakács: 2014.01.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

trüffeltorta, trüffeltorta ganache krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

876
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 6 dl
étcsokoládé 40 dkg
rum 1 dl
tojás 2 db
habtejszín 0.4 dl
csokoládé 25 dkg