Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trüffel torta

Trüffel torta
Trüffel torta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nem tömény. A marcipánt és a krémet 1 nappal előbb készítsük el.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Születésnapi tortának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vajat, a kakaót, csipetnyi sót, citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, s végül a tojások keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral kibélelt aljú formába öntjük, és közepes hőmérsékleten kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk a mézzel, majd hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Sűrű krémmé főzzük a gázlapot közben elzárjuk. Kihűlés után hűtűbe tesszük minimum 1 éjszakát.  Másnap szobahömérsékletűre melegítjük (pihentetjük), és már használható is.
  4. Díszítéshez a marcipánokat kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. A kész mintákat 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Összeállítjuk a tortát. A kihűlt piskótát 2 vagy 3 lapra vágjuk, és minden oldalt bőségesen megkenünk a krémmel. Ízlés szerint még rakhatunk bele meggyet is. Az összes lap megkenése után felvisszük az utolsó réteget az egész tortára. Cirádás spatula lappal mintázhatjuk.
  6. Végül a megdermedt marcipánfigurákat felhelyezzük a tortára, és a hűtőben pihentetjük minimum 1 éjszakát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 415
elküldve: 2
receptkönyvben: 132
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

trüffelkrémes piskótatorta marcipánvirágokkal, piskótatorta mézes trüffelkrémmel bevonva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KTimik
KTimik Sat, 2013-01-26 20:14

Halihó!!!
Örömmel jelentem,hogy a torta elkészült és azt hiszem életem eddigi legjobban sikerült tortája.
Az íze biztosan finom,majd holnap az is kiderül. Köszönöm a receptet. :-)

KTimik
KTimik Sat, 2013-01-26 12:35

Sziasztok!
Azt kell mondjam ezzel a recepttel valami tényleg nem oké. Ha nem lenne tapasztalatom már sírva a kukába dobtam volna és könnyekkel küszködve takarítanám a konyhát,mert a liszt mindent beterített. De további vaj,olaj és víz hozzáadásával sikerült összeállítanom a tésztát,ami most sül éppen. Remélem megfelelő lesz! Szívesen látnék fázisfotókat,mert nem tudom elképzelni,hogy eme leírás alapján valakinek ez sikerül összehozni. Senkit nem szerettem volna megbántani,de ez a saját tapasztalatom.

Adamsy
Adamsy / Adamsy Sun, 2011-12-04 13:46

Kedves Stonyoka!

Utána néztem...A recept teljesen stimmel egy sűrű tésztát kell,hogy kapj!

stonyoka
stonyoka Sun, 2011-12-04 12:34

Szia!
Nem írtál el valamit véletlenül ennél a receptnél? Nem vagyok nagy sütő, de most próbáltam megsütni a tésztát és tragikomikus ahogy kinéz, már az összeállításnál is. Egy száraz morzsalékos valami lett belőle, amihez ha hozzákevertem a fehérjét, egy nagy kupac vizes homokhoz hasonlító valamit kaptam. Ötször ellenőriztem a hozzávalókat és az összeállítás menetét és mindent úgy csináltam ahogy le van írva. De most a sírás határán állok.

692
tojás 3 db
porcukor 25 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 70 dkg
méz 2 ek
főzőtejszín 700 ml
marcipán 200 g