Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tso tábornok isteni csirkéje

Tso tábornok isteni csirkéje
Tso tábornok isteni csirkéje
gyors recept | szponzorált tartalom
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai gyorsbüfékből sokaknak ismerős lehet Tso tábornok csirkéje, viszont valójában nem is annyira távol-keleti, sokkal inkább amerikai találmányról van szó. Ennek megfelelően tartalmas és laktató fogás, ami egyszerre édeskés-savanykás, csípős és pikáns. Mint minden ázsiai ízvilágú receptnél, úgy itt is fontos, hogy jó minőségű szójaszószt használjunk, hiszen ez az étel lelke - így nincs is szükségünk külön sóra, hiszen a fogás sósságát is a szósz adja. 

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Szósz

Tálalás

Sütőzsiradék

Csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, és nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban jól összekeverjük a hozzávalókat, és beleborítjuk a csirkét. Alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol érje a massza, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a szószt.
  2. A csirkefalatokat a masszából kivéve bő, forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert különben összesülnek.

Szósz

  1. A szószhoz egy tálban a keményítőt összekeverjük az alaplével, a szójaszósszal, a hoisin-szósszal és a barna cukorral. Jól összekeverjük, és egy picit hagyjuk állni.
  2. Ez alatt egy wokkban (vagy serpenyőben) felforrósítjuk a szezámolajat. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és chilit. Kissé megpirítjuk, hogy ezek a markáns ízek kijöjjenek.
  3. Majd ráöntjük az alapleves keveréket, és összefőzzük a mártást - alaposan "főzzük ki", hogy ne legyen keményítőíze. Mikor kellően elérte a "kínai szószos" állagot, akkor levehetjük a tűzhelyről.
  4. A ropogósra sült csirkefalatokat beleforgatjuk a szószba, hogy mindenhol érje az isteni máz. Megszórjuk szeletelt újhagymazölddel és szezámmaggal, és ezt is belekeverjük.

Tálalás

  1. Párolt rizzsel és még kissé ress brokkolival tálaljuk. A végén szórjuk meg még egy kis szezámmal és újhagyma zöldjével.
  2. Még gőzölögve fogyasszuk! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 3 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikkoman

Mióta szakács: 2017.07.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1422
csirke felsőcomb 4 db
tojásfehérje 2 db
szójaszósz 100 g
étkezési keményítő 3 evőkanál
szezámolaj 1 ek
rizsecet 3 ek
csirke alaplé 5 dl
szójaszósz 100 g
hoisin-szósz 4 ek
barna cukor 3 ek
étkezési keményítő 3 evőkanál
chili 1 db
szezámolaj 4 ek
gyömbér 5 cm
fokhagyma 5 gerezd
újhagyma zöldje 2 db
szezámmag 2 ek
brokkoli 500 g
rizs 375 g
szezámmag 1 ek
újhagyma zöldje 1 db