Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tsvetaeva pite

Tsvetaeva pite
Tsvetaeva pite
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyszerű desszert egy orosz írónőről kapta a nevét. A klasszikus Tsvetaeva pite savanykás almából készül. Én most alma helyett a kertünkben termő fekete ribizlit használtam, de a tészta és a tejfölös öntet, valamint az elkészítés módja az eredeti recept alapján készült.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

töltelék

tetejére

ajánlat

A cukor mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Ha maradna a sütiből, és teljesen hideg, akkor 20 másodpercre tegyük be a mikróba, és ismét élvezhetjük a pite fantasztikus ízét!

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, és jól elkeverjük. Ezután összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg leszemezzük a ribizlit.

töltelék

  1. A tésztacipóból egy 3-4 mm vékony kör alakú lapot nyújtunk. Ezzel a tésztalappal kibélelünk egy kivajazott, kör alakú tortaformát. Nem baj, ha a tészta csak a tortakarima feléig ér! A tésztára szórjuk a leszemezett fekete ribizlit, és meghintjük egy evőkanál cukorral.
  2. A tejfölt egy nagyobb tálban elkeverjük a tojásokkal, az 5 evőkanál cukorral és a liszttel. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a tortaformában várakozó ribizlire.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizlis lepény, ribizlis pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2017-07-21 13:21

Kedves VToncsi!
Így igaz. Nem csak író, hanem költő is volt. Az nem ismert, hogy milyen kapcsolatban állt Cvetejeva ezzel a pitével, de az biztos, hogy emlékiratai között szerepel krémes, almás-pite néven. Úgy hírlik (saját bevallása szerint is) nem volt jó háziasszony. Az írásmód sajnos fordítási hiba (utána néztem), de ezzel a névvel található az európai sütik között. Köszönöm a kiegészítést!
További szép napot!
Andi

VToncsi
VToncsi Fri, 2017-07-21 12:58

Finomnak és egyszerűnek tűnik. Ha enyhül a hőség , kipróbálom.
Kedves Szerkesztők! Ugye Marina Ivanovna Cvetajeváról nevezték el ezt a süteményt? Mert akkor illene így leírni a nevét…

546
finomliszt 20 dkg
vaj 17 dkg
szódabikarbóna 3 csipet
tejföl 1 ek
feketeribizli 30 dkg
cukor 6 ek
tejföl 200 g
tojás 2 db
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 1 púpozott ek