Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tufahije

Tufahije
Tufahije
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A boszniai konyha egyik kedvelt édessége. Ízletes és kiadós desszert.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Semmiképp ne használjunk sárga héjú almákat, mivel ezek főzés közben szétesnek, és zöldalmát se használjunk. A piros héjú, nem túl édes almák a legmegfelelőbbek.
A főzésnél arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl az almákat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
  2. Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a szegfűszeget.
  3. Kb. 10-15 percig főzzük benne az almákat, néha forgassuk át őket, és a magház helyére is kanalazzunk a szirupból.
  4. Miután az almák megfőttek, óvatosan kivesszük őket és egy tálcára tesszük hűlni.
  5. A maradék sziruphoz, amiben főttek, hozzáadjuk a héjukat és főzzük tovább addig, míg kb. a felére csökken a mennyisége és sűrű nem lesz.
  6. A darált dióhoz hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukor és a szirubpól annyit, hogy a dió összeálljon. Aki nem találja elég édesnek, tehet még bele cukrot.
  7. Ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat, és tejszínhabot halmozunk a tetejére, esetleg mézet is csorgathatunk rá. Hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 264
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Yehudit

Mióta szakács: 2010.09.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bosnyák töltött alma, töltött alma

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

OE_
OE_ Wed, 2011-02-23 13:31

Szia,
Nagyon jó kis receptek vannak mind a horvát, mind a szerb és a török konyháról is. Egy ilyen esetben pedig már csak szőrszálhasogatás, hogy honnan ered... a lényeg, hogy szívből készüljön és finom legyen ... a végén úgyis a pocakban fog kikötni! :):):)
Jók receptek, köszönöm, hogy megosztottad Velünk! :) Üdv, E.

Yehudit9026
Yehudit / Yehudit9026 Mon, 2010-11-22 21:42

Nos,mivel a tufahije eredetét igazából nem tudtam kideríteni, és mindenhol és mindenhonnan azt halottam hogy boszniai, vagyis bosnyák recept, ezért odaírtam, de a konyha kategorizációnál nem volt bosnyák, ha töltöttél már fel receptet biztos észrevetted.Talán a horvát állt hozzá a legközelebb.Én úgy tudom hogy bosnyák, de ha nem akkor elnézést.Szerintem sokan nem is tudják igazából hogy egy-egy étel honnan is származik.Én a pljeskavicáról is azt mondanám hogy szerb, de a horvátok is szokták készíteni ez biztos, mert az ilyesmi recepteket átveszik egymástól a népek,nemzetek.A recepteket pedig a feltöltő, ez esetben én kategorizálom be,a NO SALTY moderálja, és ha jónak találja,akkor úgy marad ahogy fel lett töltve.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 21:46

Ez a tufagije étel nem Horvát étel, hanem Török!!! Ugyan akor, a pljeskavica, és a cevapcici szintén nem Horvat étel, hanem Török!!! Az ma más, hogy nalunk is lehet kapni az étteremben, mint a bécsi szeletet vagy parfet, amelyek szintén nem Horvát ételek!!! Szívből megkérem, hogy vegyék le a Horvát listáról. Előre is nagyon köszönöm. Minden tiszteletem önöknek és a NO SALTY-nak!
Szívesen írok egy pár igazi Horvát receptet. Egyébként nincs semmi gond!!! :)

262
alma 6 közepes db
cukor 40 g
dió 70 g
citrom 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 1 dl
szegfűszeg 4 db