Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tündér süti

Tündér süti
Tündér süti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször elkészítettem már ezt a süteményt, most végre le is fotóztam, mivel egy nagyon finom, mutatós süteményről van szó, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeforgatjuk a sóval, sütőporral.
  2. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk.
  3. Mivel ilyenkor egy kissé lágy a tészta, ezért kb. fél órára hidegre tesszük, amíg dermed, addig elkészítjük a krémet.
  4. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és kevergetve sűrűre főzzük.
  5. Ezután belekeverjük a cukrot, reszelt citromhéjat, rumot, és még forrón simára keverjük a tejföllel.
  6. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingos masszába.
  7. A kissé dermedt tésztát kettéosztjuk 70-30% arányban, majd a nagyobb felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  8. A pudingos krémet elsimítjuk a tésztán, majd a maradék tésztából vékony rudakat sorunk, és kedvünk szerint berácsozzuk a tetejét. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig!
  9. Tipp: kissé távolabb tegyük a rudakat, mert a sütéskor megnőnek, és ha nem vigyázunk, eltűnnek a rácsok, egy kissé nekem is összeérnek!
  10. Ha kisült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk, végül hűtőben tároljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos süti, krémes sütikocka, rácsos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1112
finomliszt 50 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 5 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
puncs pudingpor 2 tasak
cukor 8 ek
laktózmentes tej 5 dl
tejföl 450 g
tojásfehérje 5 db
rum 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet