Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tündérkert torta

Tündérkert torta
Tündérkert torta
180 perc / előkészület: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept ideális lehet vendégváróként vagy egy tavaszi szülinapi tortaként is. Eléggé időigényes érdemes egy napot rászánni, hogy minden időben elkészüljön.

hozzávalók / 8 adag

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Mandulaszemek karamellbe mártása

  1. A mandulaszemekből párat fogvájóra tűzünk.
  2. 100 g cukrot 20 ml vízzel elkeverünk, majd karamellizálunk, és egyesével beleforgatjuk a fogvájós szemeket úgy, hogy lefelé fordítva hagyjuk lecsepegni a felesleget. Amint kezd megszilárdulni, függőleges karamellszál keletkezik, amikor ez is megszilárdul, akkor fejjel felfelé fordíthatjuk (4-6 szemet érdemes megcsinálni, ebből később lehet válogatni).
  3. A maradék karamellt sütőpapírra terítjük, és szilárdulni hagyjuk.

Piskótalapok (3 db)

  1. Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük.
  2. 45 g mandulából, 2 tojásból, 2,5 ek cukorból, pár csepp vízből és 2 ek. lisztből piskótát készítünk az alábbi módon: A mandulát késsel nagyobb darabokra aprítjuk, és serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját a cukorral és pár csepp vízzel, a fehérjét pedig egy csipet sóval kikeverjük. Nagy mozdulatokkal vegyítjük őket, majd a mandulát és a lisztet is hozzáadjuk.
  3. Tűpróbáig kb. 20-25 percig sütjük 180°C-on. Ezt megismételjük.
  4. A harmadik piskótát ugyanígy készítjük el, csak mandula helyett karamellport adunk hozzá. A sütőpapíron kihűlt karamellt összetörjük, addig amíg az alján por keletkezik, és ezt szitán keresztül a kész tésztába szórjuk. Kb. egy teáskanálnyi mennyiség.

Málnazselé

  1. A málna magjainak nagy részét eltávolítjuk, az így keletkező pürét 5 tk cukorral és 2 tk zselatinnal összemelegítjük.
  2. Hűtőben egy órát állni hagyjuk.

Tejszínhabos krém

  1. 400 ml habtejszínt 2,5 -3 csomag habfixálóval habbá verünk, ehhez adjuk a 6 tk tejfölt és a málnás zselét. Érdemes előtte villával áttörni. (Kb. 830-850 g lesz így a krém.) Kétfelé osztjuk, és hűtőbe rakjuk.

Cukorszirup és összeállítás

  1. Cukorszirupot készítünk 150 ml vízzel és 100 g cukorral.
  2. A torta összeállítása a következőképpen történik: Mandulás lap, erre cukorszirup kerül, majd a málnás krém, karamelles lap, ezt is megöntözzük cukorsziruppal, és ezt is krém követi. Hűtőbe tesszük.

Borítás

  1. A borításhoz 50 g zabpelyhet megpirítunk és kihűtünk. 100 g margarint vagy vajat 100 g porcukorral kikeverünk.
  2. Ezt is felezzük, és először egy morzsakabátot húzunk köré. Újra hűtőbe tesszük.
  3. A második adag vajas/margarinos krémmel is bekenjük, és befedjük a zabpehellyel.

Karamellszósz

  1. 60 g cukrot és 1 ek vizet karamellizálunk. Levesszük a tűzről, és 10 g vajat és 35 ml tejszínt adunk hozzá. 1,5 ek zselatint, ezt is lehűtjük.
  2. Mixerrel összetörjük a szószt, és zsákból a tortára nyomjuk. Málnaszemekkel és a mártott mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie&Juliette

Mióta szakács: 2019.04.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
nehézség: nehéz
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, málnatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

711
mandula 10 g
cukor 100 g
víz 20 ml
mandula 90 g
tojás 6 db
cukor 7.5 ek
víz 6 ek
finomliszt 6 ek
málna 300 g
cukor 5 teáskanál
zselatin 2 teáskanál
habtejszín 400 ml
habfixáló 2.5 csomag
tejföl 3.5 ek
cukor 100 g
víz 150 ml
zabpehely 50 g
margarin 100 g
porcukor 100 g
cukor 60 g
víz 1 ek
vaj 10 g
főzőtejszín 35 ml
zselatin 1.5 teáskanál