Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tunkolnivaló sült sajt

Tunkolnivaló sült sajt
Tunkolnivaló sült sajt
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc téli reggeli, ami Mont d'Or sajtból az igazi, de mivel ennek korlátozottak a beszerzési lehetőségei (csak egy bizonyos időszakban kapható és csak delikátesz boltokban), így camembert sajttal is készítem néha, aminél arra kell figyelni, hogy fa dobozosat vegyünk, hiszen ebben kell betolni a sütőbe. Kakukkfű helyett használhatunk más fűszereket is, például rozmaringot is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajt tetejét 1-2 centi mélyen beirdaljuk, és a kés segítségével kicsit szélesítünk is a járatokon.
  2. A mélyedésekbe tesszük a megtisztított és vékonyra felszeletelt fokhagymát, a friss fűszert, majd az egészet óvatosan meglocsoljuk a borral. Ha nem akar egyből eltűnni, akkor újra kicsit szélesítünk a lyukakon, hogy beszívja a sajt.
  3. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt már meg is van, addigra kissé megbarnul a teteje is. Baguette-tel tunkolva a legjobb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 092
elküldve: 4
receptkönyvben: 430
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: amuse-bouche
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

sült camembert, fűszeres sajt sütőben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Sat, 2015-06-13 09:52

Hmmmm, ez mennyei volt!!! Biztos, hogy még sokszor esszük itthon! Köszi a receptet :)

terranova56
terranova56 Sun, 2015-02-01 12:29

Apró fenntartásaim vannak, a fondünél az a lényeg, hogy folyamatosan melegítsük, mert különben a sajt megszilárdul. Ennél a receptnél szerintem(lehet nincs igazam) 2-3 mártogatás után ( fejenként) a sajt annyira lehűl, hogy nem lehet már mártogatni. Lehet ez a piszok drága sajtoknál nem fordul elő, de ezen nem fogok kísérletezni

725
sajt 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 2 szál
fehérbor 3 ek