Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Turbó meggyes-diós piskóta

Turbó meggyes-diós piskóta
Turbó meggyes-diós piskóta
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a diós piskótát. A Nagymamám isteni finomat tudott készíteni, de a titkát megtartotta. Így hát elindultam a diós piskóta receptek rögös útján, és rájöttem, hogy egyik sem ízlik igazán. Darabos-ragacsos-vékony-holameggy. Így összeollóztam több receptből, és elkészítettem az emlékeimre hagyatkozva a sajátomat. Íme hát a meggyes-diós piskóta turbó verziója.  

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160-170 °C fokra.
  2. A lecsepegtetett meggyszemeket lisztben meghempergetjük. A tojásokat elválasztjuk. A fehérjét kicsi sóval hűtőbe tesszük. A lisztet, a darált diót és a sütőport egy tálban jól összekeverjük.
  3. A sárgáját a porcukorral kb. 10 percig gépi habverővel jól összedolgozzuk, majd 7 evőkanál forró vízzel tovább keverjük. Ezt követően felváltva belekanalazzuk a maradék vizet és a diós-lisztes keveréket, miközben tovább keverjük a masszát. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, darabos, ne féljünk még kicsi vizet önteni hozzá.)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanál segítségével beleforgatjuk a diós-lisztes masszába. Végül a meggyszemeket is beleszórjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (az enyém 23x38 cm).
  5. 20-25 percig sütjük (nyitogatás nélkül lehetőleg). Karamella színűre sütjük, és tűpróbával megnézzük, ragad-e. Ha késznek ítéljük, zárjuk el a tűzhelyet, és hagyjuk benn pihenni pár percet nyitott ajtónál.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 001
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

adakama

Mióta szakács: 2016.01.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-diós piskóta turbó verziója, diós piskóta, diós piskóta meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

818
tojás 6 db
porcukor 150 g
finomliszt 200 g
dió 200 g
meggybefőtt 250 g
sütőpor 8 g
víz 15 evőkanál
vaj 5 g
finomliszt 5 g