Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Guru házilag

Túró Guru házilag
Túró Guru házilag
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptre egy kedves blogos Kollégánál - zamatesillat.blogspot.com-akadtam rá, ezúton is köszönet érte. Első nekifutásra nálunk ez a mennyiség kevésnek bizonyult :-). Igazi ízbomba ez a krém, van benne minden ami "árt a kilóknak".

hozzávalók / 4 adag

A túrós krémhez

A csokis mogyoróhoz

A karamell krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrós krémhez való alapanyagokat összekeverjük, majd a poharak aljára rétegezzük.
  2. A margarinnal megolvasztjuk az étcsokit, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és a tejszínt. Ezt a krémet a túróra helyezzük.
  3. 15 dkg cukrot egy nagyobb lábasban megolvasztunk, ha már barnás színű, és kellőképp folyékony, hozzáadjuk a 2 dl tejszínt. Ezt célszerű előtte egy kicsit mikróban felmelegíteni, hogy a cukor ne ugorjon össze. Ha mégis visszaszilárdul (ez elkerülhetetlen), akkor főzzük még egy kicsit, és el fog olvadni.
  4. A karamellkrémet kihűlt állapotban a mogyorós csokira öntjük.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük az ízbombát :-).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 274
elküldve: 10
receptkönyvben: 549
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimimama

Mióta szakács: 2010.01.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós-karamellás krém, túrós ízbomba, krémes ízbomba

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mÁgia
mÁgia Thu, 2014-07-03 09:48

Szia!
Szeretném megcsinálni ezt a finomságot, és az lenne a kérdésem, hogy mennyire szilárdul meg a pihentetés után?
"Folyós" lesz, vagy rakhatom jénaiba is, és így is szépen tudom adagolni majd?
Előre is köszönöm a tanácsod! :)

percand
percand Sun, 2013-12-15 14:03

Nagyon finom lett, mutatós és egyszerűen is elkészíthető. A karamell krém, meg valami isteni rajta! :)

bfuko
bfuko Fri, 2011-01-28 23:01

Kedves Mimimama!
Habtejszínt kell beletenni? És ha igen, azt fel kell vernem előtte?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-09 21:20

Nagyon guszta!Szerintem, ha otthon így elkészítem, elkészítjük, többet nem kell boltit venni!!:-))Elmentve.Éva-Anyóca

mimimama
Mimimama / mimimama Thu, 2010-12-09 17:19

Szivesen:-)
Kicsit "beújítottam" a karamell rétegben: 1 ek. vaniliás pudingport is bele lehet keverni a krémbe. Sűrűbb lesz az állaga.
üdv mm.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2010-12-09 17:04

Szia Mimimama! Ez nagyon finom lehet! Szerencsére van itthon minden hozzávaló. Köszi az ötletet! Üdv: "Makkermanó"

1174
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 6 ek
citromhéj 1 kk
étcsokoládé 10 dkg
földimogyoró 15 dkg
habtejszín 50 ml
margarin 1 ek
cukor 15 dkg
habtejszín 2 dl