Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudi bonbon

Túró rudi bonbon
Túró rudi bonbon
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a boltban kapható túró rudik a cukortartalmuk miatt tiltólistára kerültek nálam. Egyik alkalommal, amikor éppen az egyik kedvenc túrós édességemet készítettem, jutott eszembe, mi lenne, ha felhasználnám ezt az alapot, és bevonnám csokimázzal. Hátha ízében hasonlítana a bolti túró rudihoz... Íme a végeredmény... Garantáltan cukormentes, gluténmentes, és még az íze is nagyon hasonló. Egyedül a csokinak van kicsit karakteresebb íze, de ettől csak még csábítóbb ez a házi készítésű desszert.:)

Ebből a mennyiségből kb. 15-20 darab bonbon lesz!

hozzávalók / 4 adag

Túrókrém

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük. Kicsit száraznak tűnhet a massza, de higgyétek el, a  végeredmény egyáltalán nem lesz az. A kókusznak köszönhetően pedig - egyben tartja a masszát - elhagyhatóak az olyan egyéb összetevők használata, mint az étkezési zselé.
  2. A túrókrémet min. fél órára hűtőbe tesszük. Utána kivesszük, és ízlés szerinti nagyságú, kerek kis bonbonokat formázunk belőle. (Ne legyenek túl nagyok, mert nehéz lesz őket megmártani a csokiban.) Visszatesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat.
  3. A csokoládét összetördeljük. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a vanília kivonatot, a rumot, és elkezdjük kis lángon melegíteni. Amikor megolvadt, apránként hozzáöntjük a vizet. Annyit öntünk hozzá, hogy kb. puding sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Kivesszük a hűtőből a bonbonokat, és egyesével megforgatjuk a csokoládémázban - én ehhez egy fogpiszkálót használtam -, és tálcára tesszük őket. Dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
  5. Miután megdermedtek, kés hátlapjával vagy tortalapáttal könnyen fel tudjuk szedni a tálcáról.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 70 557
elküldve: 20
receptkönyvben: 488
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Voracsek Ági

Mióta szakács: 2011.04.18.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túróbonbon, túró rudi desszert, diétás túrógolyó

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2019-02-18 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.02.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Blanketta
Blanketta / Blanketta Sun, 2015-11-15 20:53

azért írják rá, mert a gépeket mogyoróolajjal kenik :) amúgy a mázba vízzz meg vaj... szörnyen hangzik, nem nagyon dermed meg és még roppanós sem lesz és fényes sem. Nem tudom, hogy miért kell bele.

Zitalein
Zitalein Wed, 2013-12-25 21:55

Gyerekkoromban a túró rudi íze savanykás volt -- hogy a tejsavó-tartalom volt-e más vagy citromsavval ízesítették-e, azt nem tudom, de a mai Pöttyös termékek ehetetlenek számomra: nem diéta miatt, hanem mert egyszerűen élvezhetetlen az a gejl ízesítés, amiről ma azt hiszik a stratégák, hogy vevőcsábító. Engem elvesztettek. Kösz a receptet!

Nonoo87
Nonoo / Nonoo87 Fri, 2013-10-11 14:57

Hm... Nem tudom milyen indokkal kellett cukormentesnek lennie a finomságnak (amit egyébként tervezek elkészíteni :)), de ha cukorbetegség miatt, akkor pl. nagyon jó választás volt a xilit (esetleg a fruktóz), más a felszívódása. Ha meg a fogyókúra volt, szintén jó választás a kisebb kalória tartalom miatt. Az pedig hogy zárjuk ki a cukrot az életünkből... Hát szóhoz sem jutok... :D Kell a boldogsághoz... Cukor nélkül nincs sütemény, anélkül nincs boldogság. Főleg azok számára akik nekiállnak túró rudit gyártani diétásan... ;)
Esetleg fogyókúrázók számára tudom ajánlani a boltokban kapható joghurtos vajat (Meggle) margarin és sima vaj helyett (mindenféle sütit sütöttem már vele és tökéletesen alkalmas a feladatra), kisebb kalória és zsírtartalma, krémes íze van (nem ilyen "fúj margarin" :)) és a sütemény is omlós lesz tőle.

agnes.sztrelkone
Voracsek Ági / agnes.sztrelkone Sat, 2013-09-14 11:07

Kedves Éva,
Természetesen helyettesíthető barna cukorral, vagy akár nádcukorral is. Ki melyiket szereti... :) Amit még ajánlani tudok az 1 ek. tejföl vagy joghurt a túrókrémbe. Most így próbáltam ki, és még egy fokkal finomabb lett,mint előzőleg. Picit "szaftosabb" tőle a túrókrém. :) Amúgy az alakja nem is olyan lényeg, lehetnek akár golyócskák is belőle, vagy rudacskák... Nekem így sikerült. :)
Szép hétvégét kívánok!
Ági

Artemisz
Artemisz Tue, 2013-09-17 01:49

Kedves Ágnes!

A barnacukor a "sima" cukor malátával színezett változata, csak jóval drágább...
Minden olyan cukor (mindegy, hogy cukorrépából, nádból, stb.-ből kivont) ún. mesterséges cukor, amely vegyi eljárással készül. Teljesen értéktelen, semmi tápanyag nincs benne, a szervezet számára hasznosíthatatlan, ezért zsírként (háj) rakódik le a testünkön. És nemcsak hasznosíthatatlan, hanem kifejezetten káros, sok betegség előidézője. Ha barna, ha nád, és ha horrorára van, akkor is. Nem kellene bedőlni a cukorgyárak trükkjeinek...

A mesterséges cukor drog.

Hogy mi a megoldás? A cukor teljes likvidálása az étrendünkből. Az önámítással nem megyünk semmire. Sajnos.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-09-14 09:24

kis guszta falatok! :)
Azért, ha el szeretném készíteni, megtehetem, barna cukorral / esetleg aki úgy szeretné , hagyományossal is? :)

Nekem az a gond a túrórudinál, hogy rajta van csomagoláson : nyomokban diót vagy mogyorót tartalmaz, holott direkt nem olyan ízűt veszünk, de mégis....és ez sok tejtermékben, pudingban, joghurtban, csokiban, kekszben, töltött édességben, müzliben, lassan már bármiben, tehát iszonyatosan sasolok vásárláskor ,mi kerül a kosárba, a lányom nem ehet diót és mogyorót, allergiás rá, ezért csaptam le erre a recire!! Köszönöm!!! :D

Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

394
tehéntúró 25 dkg
xilit 5 dkg
kókuszreszelék 6 dkg
citromhéj 1 db
tejföl 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
xilit 1 dkg
vanília kivonat 5 csepp
margarin 1 dkg
víz 1 dl
barna rum 1 teáskanál