Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudi őzgerinc formában

Túró rudi őzgerinc formában
Túró rudi őzgerinc formában
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetejét én porcukorral szoktam megszórni, de készíthető rá csokimáz is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk (2/3 és 1/3).
  2. Az őzgerinc formát kivajazzuk
  3. A tészta nagyobbik részét akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen a formába. Belekanalazzuk a túrókrémet, majd a kisebbik kinyújtott tésztalapot a tetejére helyezzük.
  4. 150 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Ha valakinek nem szilikonos őzgerinc formája van otthon, akkor 40 perc eltelte után egy tepsibe borítsa ki a sütit, és további 10-15 percig süsse még, így a tészta minden oldala át tud sülni.
  5. Porcukrozzuk a tetejét, vagy készítsünk rá csokimázat.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit alaposan keverjük ki. Én turmixolni szoktam, így igazán finom krémet kapok.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 30 301
elküldve: 4
receptkönyvben: 190
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós őzgerinc, túrós süti őzgerinc formában, túrós kakaós őzgerinc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1201
finomliszt 30 dkg
margarin 10 dkg
instant kakaópor 3 ek
cukor 10 dkg
tejföl 3 ek
tehéntúró 50 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 4 db
búzadara 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert