Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi piskótarolád

Túró Rudi piskótarolád
Túró Rudi piskótarolád
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel Matyi imádja a marcipánt is és a túró rudit is, az ötletet itt találtam, amit a családi ízlésnek megfelelően átalakítottam. A zselatint azért tettem a krémbe, hogy a városon átzötyögve se rázódjon szét.
Ezután már csak a hatásra kellett várnom, ami nem maradt el.
 

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

ajánlat

Tippek, megjegyzések:
Közel sem olyan bonyolult a marcipánnal dolgozni, mint gondoltam. A porcukrozással való nyújtást nem tudtam elfogadni. Mivel minden ragadós tésztát nylon között nyújtok ki extra lisztezés helyett, így ezt is megpróbáltam. Bejött. Még a munkaterület is tiszta maradt.
A marcipán alá ragasztónak lehet használni a krémet. Ha 2 marcipánt kell rögzíteni, akkor elég vékonyan megvizezni a pöttyöt.
A megmaradt marcipánt betettem a fagyasztóba, amíg megszületik az újabb ötlet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel összerobotoljuk.
  3. A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a "roládot".
  4. A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz.
  5. Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
  6. 2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.)
  7. A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 53 322
elküldve: 16
receptkönyvben: 473
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túró Rudi -torta, túró rudi formájú piskótarolád, túrós-mascarponés piskótarolád marcipánmázzal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2011-11-27 14:48

Nagyon finom, én úgy csináltam, hogy az elejét bevontam olvasztott csokival, és felhajtottam a marcipánt, mintha meg lenne kezdve a csoki. Igaz a marcipánnal még mindig nehezen tudok dolgozni, mert mindig megrepedezik. Nem tudnátok tippet adni, hogy a repedezést, hogyan lehet elkerülni? A recept isteni, köszönöm:)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2011-11-27 21:19

Kedves Orsy! Köszönöm szépen az elismerést. Megpróbálok segíteni marcipán-ügyben: valószínűleg a marcipán egy kicsit száraz lehetett, de ezen úgy tudsz javítani, hogy a tenyered bekened margarinnal, és úgy gyúrod át kitartóan. Továbbra is javaslom, hogy 2 nylon között nyújtsd ki a marcipánt vagy a fondant-ot. Így nem kell extra "púdert" használni (az is szárít). További sok sikert! Éva

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Mon, 2011-11-28 12:28

Kedves Éva! Nagyon köszönöm. 2 nylon között nyújtottam, de tettem hozzá extra"púdert":) is, akkor valószínűleg ezzel rontottam el. Még egyszer köszönöm a segítséget, így fogom csinálni legközelebb.
Orsi

kakuca
kakuca Sat, 2011-06-18 14:53

Nekem nem kellett ilyen sok marcipán, és csak a fehérhez tettem eper piros ételszínezőt (simán belegyúrtam pár cseppet). Nagyon finom lett, köszönöm.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2010-03-16 18:44

HELLO. SEMMI LÜLÖNÖS, A KEZED MELEGÉTŐL ANNYIRA MEGPUHUL, HOGY FORMÁZHATÓVÁ VÁLIK A KARAMELLA, KILAPÍTOD VÉKONYRA, EGY KEREK, VÉKONY FORMÁRA ÉS AZT FELSODROD, AZTÁN AZ ALJÁT ÖSSZENYOMOD A FELSŐ RÉSZÉT PEDIG ADDIG ALAKÍTGATOD, MIG RÓZSA FORMÁJA NEM LESZ. SZERINTEM VESZEL EGY ZACSKÓ VAJKARAMELLÁT, VESZEL ÉTELSZÍNEZÉKET ÉS OLYAN SZÍNT ÉRSZ EL AMILYET AKARSZ. EZ MÉG MINDIG OLCSÓBB MINT A MARCIPÁN HA CSAK TÉNYLEG DÍSZITENI AKARSZ.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Mon, 2010-03-15 17:26

ezt fogom az egyik fiam most hétvégi szülinapjára megsütni. majd megirom, hogy milyen lett :?
a másik fiam a következő hétvégén lesz szülinapos, neki puncstorta lesz :) remélem sikerülni fog. egy kicsit félek a marcipántól mert még nem használtam. egyébként régen kb. 10 évvel ezelőtt a frutti gyumölcskaramell ( nemtudom emlékeztek e rá olyan mint a karamellás cukor, csak gyümölcs ízű volt és zöld sárga piros színűek voltak) na abból díszítettem a tortákat úgy, hogy egy kicsit meggyúrmáztamőket hogy egy picit puhuljanak, és abból gyönyörű rózsákat formáztam. csak eszembe jutott .

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2010-03-15 21:04

mislenbaba, a rózsáidat és részletes leírását nem tennéd közzé? Ez is szerepel a vágyaim között, de előbb rutint szeretnék szerezni a marcipánozásban. Drukkolok, hogy sikerrel járj a tortákkal.

loncsi
loncsi Sat, 2010-03-13 21:48

Kedves Szeva!

A kis marcipán táblára, mivel, és hogyan, milyen módszerrel írtál ennyire szabályos betűket?

Szeretettel
loncsi

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2010-03-13 22:16

Loncsi, lehet kapni decor ceruzát (4 szín van egy dobozban), tubusban vannak.A használati utasítás szerint bemelegíted, majd a "levegőben" írsz. (Nem ajánlatos letenni a kezed!) A P betűnél még láthatod én is drukkoltam, de a Rudira már megjött a bátorságom. Ezért szoktam mondani, hogy tovább tart agyban és papíron megcsinálni.
Egyúttal köszönöm a többieknek is a gratulációt. Ígérem hamarosan jelentkezem a következő "káprázattal".

loncsi
loncsi Sat, 2010-03-13 22:19

Kedves Szeva!

Köszönöm a tanácsot, és valóban szép a süteményed, gratulálok hozzá!
Üdv
loncsi

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-03-13 16:19

Ez valami SZUPER!!! :-))) Nagyon gratulálok a kreativitásodhoz és főleg ahhoz, hogy meg is bírtad valósítani.

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-03-13 15:49

Nos kedves Matyi remélem a nyakába ugrottál annak akitől ezt kaptad?!! Gratulálok az ötletért. Üdv Edit

753
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
víz 2 ek
tehéntúró 20 dkg
porcukor 15 dkg
mascarpone 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 1 db
marcipán 25 dkg
marcipán 15 dkg