Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi pitetorta

Túró Rudi pitetorta
Túró Rudi pitetorta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy tartósítószer- és ízfokozómentes desszertet tudunk gyártani a jól ismert, egyszerű alapanyagokból.

Mi viszont még ennél is tovább mentünk, és megálmodtunk egy pitetortát, ami a Túró Rudi sajátosságaival bír, ám kicsit más formában kivitelezve. Ezzel a recepttel bármilyen családi-baráti összejövetelen vagy szülinapon nagyot villanthatunk - a siker tuti nem marad el, mert a torta nem csak mutatós, de nagyon finom is. 

hozzávalók / 12 adag

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós linzertészta

  1. A tésztához az alapanyagokat kimérjük, a citrom héját lereszeljük, a vajat felkockázzuk, majd alaposan összegyúrjuk az egészet. Igyekezzünk, nehogy a vaj nagyon megolvadjon, mert akkor kezelhetetlen lesz a tészta. Ha nem akar rendesen összeállni, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
  2. Egy nagy gombócot formázunk a tésztából, és hűtőbe tesszük állni. Ezalatt elkészítjük a túrótölteléket. A hozzávalókat kimérjük, és egy tálban alaposan kikeverjük. A végén hozzákeverjük a zselatinfixet.
  3. Ezután a tésztagombócot elővesszük, sütőpapíron kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kb. 20-22 cm átmérőjű tortaformát. Formástul visszatesszük a hűtőbe pár percre.
  4. A tésztát villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá, és száraz babot vagy lencsét szórunk rá nehezékként, hogy a tészta ne púposodjon fel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha megsült, eltávolítjuk a nehezéket, és megvárjuk, míg kihűl teljesen.
  6. A túrótölteléket a kihűlt tésztába kanalazzuk, és simára egyengetjük a tetejét. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól kidermedjen.

Csokoládémáz

  1. Egy fémtálban, gőz fölött összeolvasztjuk az egyik tábla étcsokoládét és a tejszínt, amíg teljesen sima és folyós lesz az állaga.
  2. Hagyjuk picit hűlni, majd a kidermesztett torta tetejére öntjük. Szépen elterül és fényes bevonatot képez rajta.
  3. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz is megdermedjen a tetején.
  4. A másik tábla étcsokiból "forgácsokat" készítünk, és ezzel díszítjük a torta tetejét, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20-22 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 055
elküldve: 2
receptkönyvben: 216
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
79 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
vaj 200 g
cukor 100 g
finomliszt 300 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 900 g
habtejszín 4 dl
mascarpone 250 g
porcukor 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vanília kivonat 3 csepp
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 180 g
habtejszín 1 dl