Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi torta

Túró Rudi torta
Túró Rudi torta
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (255)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig vártam a Stahl magazin megjelenését! Igényes, szép lap, de ahogy átböngésztem, sajnos Judit nagyon sok régi receptje köszönt vissza belőle:( Én csak újakat vártam volna!
Öröm az ürömben, hogy így viszont újra rábukkantam egy nagy kedvencünk receptjére, ami felér több tucat Túró Rudival!
Finom hűsító nyalánkság ebben a kánikulában.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 608 305
elküldve: 517
receptkönyvben: 8 081
elkészítve: 290/438
Facebookon megjelent: 3

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

Túrótorta

Hozzászólások (255)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bungyuru
Bungyuru Sun, 2019-01-13 22:50

Fiam szülinapjára készítettem el, nagy sikere volt! Köszi

ImeldaTamara
ImeldaTamara Tue, 2018-01-09 09:12

A párom születésnapjára készítettem el.Nagy sikert aratott,nagyon nagyon finom volt!! :)

cheesie
cheesie Wed, 2016-04-06 23:21

Kedves Mignon!

Kisfiamnak szeretném elkészíteni a szülinapjára ezt a tortát. Van egy kastély formájú szilikonos tortaformánk. Szerinted ki tudnám borítani abból? Vagy kenjem be a formát vékonyan olajjal? vagy vízzel elég? Esetleg tegyem kicsit fagyóba kiborítás előtt? A piskótát másképp oldanám meg, szóval a kérdés csak a túrótöltelékre vonatkozik. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Cheesie

fkathy
fkathy Fri, 2016-01-22 19:48

Isteni finom,egyszerű és mindig sikert aratok vele!Már többeknek ajánlottam a receptet,bármilyen alkalomkor megállja a helyét.
Köszönjük Kedves Mignon!

Katiecica
Katiecica Thu, 2014-03-27 16:26

Kedves Mignon!
Már sokadjára készítem el a saját Túró Rudi tortámat a Te recepted alapján.
Piskótából 6 tojásosat sütök - szétvágom és a kettő közé megy a túrótöltelék. A piskóta tetejére pedig dupla adag olvasztott étcsokoládé kerül.
A piskóta alját nem locsolom meg cukros vízzel és én a tejfölt is kihagyom belőle.
Sőt! Mi úgy szeretjük, hogy ha darabos marad a túrótöltelék - aminek a titka a jó minőségű pergős túró.
Volt már, hogy 75 dkg túróból és fél liter tejszínből csináltam.
Imádjuk!
Köszönöm a receptet!
Most is épp ezt sütöm a holnapra! ;)

szilvana
szilvana Sun, 2014-02-09 19:58

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, nagy sikert aratott tegnap, a születésnapomra készítettem el, nem maradt belőle :)

Million
Million Tue, 2014-01-28 18:22

Nagyon finom lett!Mindenkinek ajánlom,aki szereti a túrós édességet!Könnyű,krémes és pillanatok alatt elfogy!Én a tetejére 70% kakaó tartalmú csokit reszeltem az oldalát fahéjjal behintettem!

TPAndrea
TPAndrea Mon, 2013-12-09 20:54

Torta már a hűtőben pihen és várja, hogy holnap felfaljuk !!
A krém nagyon finom lett!!
Úgy készítettem el, hogy dupla adag piskótát kevertem be és házi barack lekvárral kentem meg!
Egy valamire nagyon kiváncsi leszek,hogy hogy fog érvényesülni ez a rengeteg töltelék a vékony lapok között!Köszönöm a receptet!:-)

TPAndrea
TPAndrea Mon, 2013-12-09 18:32

Most álltam neki a tortának és az lenne a kérdésem, hogy a piskóta hozzávalóinál miért szerepel kétszer a cukor mennyiség?Köszönöm előre is a választ!

mignon
Mignon / mignon Thu, 2013-12-12 23:52

Kedves Andi!
Eddig szerintem nem szerepelt kétszer a cukor mennyisége a piskótánál, nem tudom hogy került be így... már nagyon sokan készítettük a receptet, és nem szólt miatta senki, ezért gondolom, hogy nem én írtam így eredetileg... Csak az első adag kell hozzá, a 6 dkg.
Remélem ízlett a torta!!
Üdvözöllek:
Mignon

KNIren
KNIren Tue, 2013-11-26 10:57

Könnyen elkészíthető, a végén igazán finom könnyű torta, kisfiam születésnapján mindenki kedvenc tortája lett!!! Pici módosítással, autó volt rászórva a tetejére! Köszönjük a receptet!
Irén

mignon
Mignon / mignon Tue, 2013-11-26 14:20

Kedves Irén!
Köszönöm visszajelzésedet a tortáról, öröm olvasni róla! :)
Ez egy igazán nagy kedvenc, sokan szeretjük, remélem soraidat olvasva újabb rajongókat szerez magának! :)
Üdvözöllek, további jó sütés-főzést neked:
Mignon

Licsi
Licsi / Licsi Wed, 2013-07-17 12:22

Kedves Mignon!
Nekem egy 28 cm-es tortaformám van ,ha megduplázom a recept alapanyagait akkor szerinted hasonló magasságú lesz mint a tied?
Üdv:Réka

ambrusmariann
Mariannka / ambrusmariann Sat, 2013-05-18 17:01

Kedves Mignon

Én ma megcsináltam, (ez már sokadik készítés volt) de most a krémbe tettem darabokra vágott epret, valamint a tetejére is félbevágottat és megszórtam darált étcsokival. Most hül, kíváncsi vagyok a családom mit szól az ízéhez. Jöhet a Pünkösd :-D

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-05-20 15:44

Kedves Mariann!
Hmmm, jól hangzik, szerintem nem panaszkodott a családod... :)
Én is házasítottam az idén az epret csokival, isteni finom lett, ha gondolod készítsd el ezt a variációt is! (bár ebben vaníliakrém van, nem túró)
http://www.nosalty.hu/recept/vaniliakremes-epertorta
Köszönöm a visszajelzésedet, további jó sütés-főzést neked!
Üdvözöllek:
Mignon

Nyusika
Nyusika Fri, 2013-05-17 16:31

Szia ! :) Nem rég fejeztem be a tortát, de nekem nem 5-6 cm magas lett hanem teljesen kitöltötte a torta formát és az a hagyományos torta formám van ! Viszont én a cukros vizes szirup helyett eper lekvárt tettem a piskótára remélem finom lesz. A másik meg az, hogy láttam valaki írta, hogy neki nagyon folyós lett maga a túrós krém nekem is, de amikor bele kevertem fakanállal a felvert tejszínhabot teljesen jó állaga lett ! Majd holnap kiderül, hogy milyen lett ! Köszönöm a receptet ! :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-05-20 15:40

Kedves Nyusika!
Köszi a visszajelzést, örülök nagyon a torta sikerének! :)
Szép napot, üdv:
Mignon

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-05-14 22:47

Szia!
Legközelebb, ha ilyen finomságot csinálsz, lécci szólj h ugorjak át egy-két szeletért :D Azt hiszem nem lakhatunk messze egymástól! :)
Üdv: Scarlett

niki b
niki b Sat, 2013-05-11 02:49

Szia mignon! Neked milyen magas lesz ez a torta?Én kétszer elkészítettem az íze nagyon finom csak nekem lapos lett. Nem olyan szép magas mint a képen ;-)

mignon
Mignon / mignon Sat, 2013-05-11 08:13

Kedves Niki!
23-24 cm-es ez a tortaformám, a magassága 5-6 cm, nem tölti ki teljesen, kb. egy ujjnyi hely marad a tetején, olyan 5 cm magas lesz. Persze az sem gond ha nagyobb a tortaformád, és laposabb lesz a végeredmény, a finomságán nem változtat! :)))
Örülök, hogy ennyire ízlik nektek is!
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

szinty8
szinty8 Mon, 2013-04-15 12:43

Sziasztok!

Szombatra megcsináltam a vőlegényem szülinapjára... isteni finom lett..és nem valami nehéz recept. Annyit változtattam, hogy raktam a tetejére félbevágott natúr rudikat. :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-04-15 14:27

Köszi a visszajelzést, örülök a recept sikerének! :)
Szép napot neked, üdvözöllek:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-20 00:50

Kedves Mignon!
Azt szeretném kérdezni hogy 18 centis tortaformához szerinted hogy célszerű megválasztanom a mennyiségeket? Felezzem vagy mit javasolsz?
Előre is köszönöm szépen a választ :)
Orsi

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-03-22 23:02

Kedves Orsi!
Igen, a felezés jónak tűnik.:) Remélem ízleni fog!
Kellemes húsvéti készülődést, üdvözöllek:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-03-23 18:27

Koszonom szepen, mindenkeppen megcsinalom ezt a tortat! Neked is kellemes keszulodest kivanok!!!

madri91
madri / madri91 Fri, 2013-03-08 19:34

ez nagyon jó kis recept :) születésnapra készült, és mivel csak 26 cm-s tortaformánk volt, 1,5x-eztem a tészta mennyiségét.
talán legközelebb annyit csinálnék másképp, hogy ,,normál'' kakaós piskótát sütnék, mert ha jól értettem, itt egyben ment bele a tojás. így kissé lapos maradt a piskóta.
de ízre nagyon jó!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2013-03-09 10:54

Kedves Madri91!
Nagyon köszönöm a visszajelzésedet a receptről, örülök, hogy ízlett! :)
Természetesen hagyományos piskótás alappal is kipróbálható, biztos finom úgy is! (bár ne legyen nagyon laza, mert akkor nem biztos hogy jól meg tudja tartani ezt a vastagabb tölteléket) Az eredeti recept ezzel a kicsit tömörebb alappal készíti, de nyugodtan lehet ízlésünknek megfelelően alakítgatni a receptet! :)
Szép hétvégét kívánok, üdvözöllek:
Mignon

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-02-18 10:37

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Árpádné szilágyi
Árpádné szilágyi Mon, 2013-01-28 15:01

Már mots a második alkalom ,hogy elkászitettem ezt a tortát. Mind két alkalommal istenire sikerült . Köszönöm a receptet. <3

Norasz
Norasz / Norasz Sun, 2013-01-20 21:41

Isteni ez a torta! Rengetegszer elkészítettem már! Köszönöm a receptet :)

Mayaska
Mayaska Sun, 2013-01-13 23:53

Stahl Judit.. aki lopja Nigella Lawson receptjeit na ja :/ nekem nagyon nem szimpi az a nő

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Fri, 2012-12-21 02:02

Most lettem kész vele. :) A holnapi céges karira viszem, kivágtam egy fenyőfa formát papírból, rátettem a torta tetejére és úgy szórtam meg kakaóporral. Nagyon kis helyes lett. :) Már többször megsütöttem, nagyon finom torta és jó kis recept ez! :) Csak sajnos ezúttal elbaltáztam a dolgot, elfelejtettem a szirupot!! Most nagyon izgulok, hogy anélkül milyen lesz. Ezt a kis malőrt betudom a késői időpontnak! ;-)
Ismét köszi a receptet! :)

Ágika 001
Ágika 001 Wed, 2012-10-03 13:16

Hétvégén elkészítettem úgy, ahogy a te recepted megírta! :-) Isteni lett! Imádták mind a kicsik mind a nagyok! Köszönöm szépen, többször is el fogom készíteni...:-)

monkanyanya
monkanyanya Sat, 2012-09-29 19:17

Nyalihó!

Én is megcsináltam a hétvégén, tényleg semmi köze a túró rudihoz, de ezzel semmi baj :)
A recept olvasása közben én már úgy gondoltam, hogy a 2 tojásos piskóta túl kevés lesz a krém mennyiséghez, ezért azonnal egy 4 tojásos, jó kis Holland kakaós vizes piskótát gyártottam neki. Aztán még azon agyaltam, hogy hogyan lehetne a túró egyen hangúságán változtatni és a cukros áztatás helyett egy vörös áfonyás öntettel takartam be a lapot. Jó kis pikáns íze lett... :) Ezt a cukros vizes áztatást mondjuk nem is értem, miért van erre szükség...?
A krém nekem is elég nehezen akart a folyós állagáról váltani, már-már kerülgetett az idegbaj :D Betettem az egész cuccot kicsit a fagyasztóba, mondom, ha nem "indul be", akkor még egy adag zselatint beletolok. Aztán végül a hűléstől (percenként ellenőriztem) csak beindult az állaga keményebbé válni. Ekkor már bátran ráborítottam a piskótára, a vörös áfonyás takaróra :) A tetejét megdíszítettem a jó kis keserű kakaóporral és igen ízletes lett. Így tökéletes lett a mai napi desszert is. Köszi az alapokat! :)))

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-09-29 21:56

Köszönjük a tapasztalataid megosztását, remélem sokan tudják majd hasznosítani!
Üdvözöllek:
Mignon

Incike81
Incike81 / Incike81 Mon, 2012-09-24 17:41

Kedves Mignon!

Mindent beszereztünk,hogy elkészítsük ezt a remekművet! Eddig sosem dolgoztam zselatinnal, kerültem azon recepteket,amikhez kellett,de azt remélve,hogy nem fog érződni,ha van benne, megszavazzuk a bizalmat a receptednek! :)
Nálam eddig mindennek sikere volt,ami túrós,így a receptet olvasgatva azt hiszem,hogy nem fog csalódást okozni :)) Ma vagy holnap elkészítjük,és beszámolok a sikeréről!

Üdv: Incike

Nymph
Nymph Sun, 2012-09-23 19:26

Hello!

Elkészítettem, és csalódás volt. Az, hogy a túró rudira annyiban hasonlít hogy van benne túró meg kakaó, az egy dolog. Minden a recept szerint készült, a tésztát mégis íztelennek találtuk, a krémet pedig jócskán után kellett ízesítenem, hogy az én ízlésemnek megfelelő legyen. A szirup nekem rettenet sok volt erre a pici piskótára, a munkalap jobban meg lett vele locsolva, ugyanis kifolyt a formából. Összességében egyszer megehető volt, de nem a várt hatást értem el. Látom a kommenteken, hogy sokaknak ízlett, és sokan sok mindent változtattak rajta, ahogy én a krémen, de azért sikere van a receptnek. Ahány ember, annyi ízlés. Nekem nem jött be. :(

üdv:
Nymph

410
tojás 2 db
cukor 6 dkg
finomliszt 6 dkg
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
cukor 5 dkg
víz 1 dl
zselatin 1 ek
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1 dl
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
habtejszín 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek