Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi torta 2.

Túró Rudi torta 2.
Túró Rudi torta 2.
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró Rudi nálunk bármilyen mennyiségben elfogy, még az óriás változat is törpének bizonyul - így azért gazdaságosabb...
A torta tésztája pedig olyan vékony, hogy szinte csak keretként szolgál. Attól függően pedig, hogy ki melyik ízt kedveli, a túrókrém alá kerülhet mogyorókrém, eper- vagy baracklekvár stb... 

hozzávalók / 8 adag

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásokat, az olajat és a cukrot habverővel sűrű krémmé keverjük (2-3 perc). Hozzászitáljuk a lisztet, keményítőt, kakaóport és szódabikarbónát, majd fakanállal összekeverjük.
  2. Vajjal / margarinnal kikent gyümölcstorta-formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Amikor kihűlt, egy tálcára borítjuk, megkenhetjük lekvárral vagy nutellával, és elkészítjük a krémet:
  4. A tejfölt felmelegítjük, elkeverjük benne a cukrokat (aki édesebben szereti, inkább tegyen bele többet, mint 4 ek), a citromhéjat, citromlevet és a zselatint, majd rögtön a túrót.
  5. Az elkészült túrókrémet a piskótára kenjük és kb. fél órára hűtőbe rakjuk, míg megdermed.
  6. Elkészítjük a csokimázat: gőz fölött / mikróban megolvasztjuk a feldarabolt csokoládét az olajjal, és a tortán egyenletesen eloszlatjuk. Mivel hideg túróra öntöttük, hűtőbe téve pár perc alatt meg is dermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 57 738
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 077
elkészítve: 21/41
Facebookon megjelent: -

szakács

erazs

Mióta szakács: 2010.08.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós-kakaós torta, túrótorta kakaós piskótával, csokis túrótorta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-11-01 14:12

Az arányokkal nekem is meggyűlt a bajom.
Szerintem is sok a tészta a krémhez, vagy a krém kevés. És szerintem a megadott tepsi mérete is túl nagy.
Viszont tényleg finom túró rudi íze van, úgyhogy érdemes kísérletezni az arányokkal!

balintmonika
balintmonika Tue, 2012-08-14 10:51

Dupla adaggal indítottam mivel vendégeket vártam.A tészta egy picit vastag lett a krémhez viszonyítva.Az ízében viszont nem találtunk kivetni valót.Fogok én még kisérletezni a recepttel.

janumet
janumet Sat, 2012-06-23 16:08

Szia erazs!
Valami finom és gyors túrós sütire vágytam...Ez a recept épp ilyen.Sikert aratott!
Kinyomtatva a receptfüzetembe díszeleg :) Gyakran lesz a palettán!

Szép napot, Évi

kiskondi
kiskondi Tue, 2012-04-03 18:14

Szuper lett, megcsináltam :) köszi , hogy megosztottad !!!! :) receptkönyvbe :)

Amerelly
Amerellina / Amerelly Sat, 2012-03-17 18:22

Nagyon tetszett a recept!

Azt valóban észrevettem, hogy a 26 cm átmérőjű tortaformához a piskóta kicsit kevés, épphogy elterült, így legközelebb abból duplaadagot fogok használni, csak a kommenteket nem olvastam előtte.
Ezen kívül, nekem csak a csokival volt nehézségem, mert nehéz volt szétteríteni, így végül két 90g-os boci csokit tettem a tetejére, mert az első táblát nem tudtam szétteríteni annyira, hogy kiérjen a széléjig, így a széléhez még egy tábla csokit olvasztottam, így kicsit vastagabb lett a tetején a csoki réteg, de így is elnyerte mindenkinek a tetszését, nagyon díjazták! A baracklekvár (legalábbis én azt használtam) külön alakított a torta ízvilágán, ahogy a túró, a barack és a csoki összeért, nagyon kellemes lett.

erazs
erazs / erazs Sun, 2012-03-18 13:00

Szia Amerelly! Örülök, hogy tetszett a torta :) Én gyümölcstorta-formában szoktam készíteni, abba kevesebb tészta kell, mint egy normál kerek formába. Én is épp tegnap sütöttem újra, de meggyes krémet tettem a túró alá. (itt a nosalty-n láttam, mákos-meggyes néven, és nagyon finom a pudinggal felfőzött meggybefőtt krémje!)
Erika

erozio
erozio Thu, 2011-12-08 21:10

Ma megcsináltam.Isteni lett:)Máskor is el fogom készíteni.

erazs
erazs / erazs Sun, 2011-09-25 09:24

ja :)
De nem egy méretes torta ez ám, amolyan kis nasiféle ebéd után, ha a rajkók még éhesek. Végül is kiadósabb, mint egy marék túrórudi, olcsóbb is, tudjuk, mi van benne, gyorsan elkészül és legalább olyan finom.

jojel21
jojel21 Sun, 2011-09-25 07:17

Arra vagyok kiváncsi hogyan lesz 3ek tejfölböl egy tortányi túrókrém?

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-09-25 07:34

Például azzal a 25 dkg túróval együtt, ami ott van néhány sorral alatta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 09:37

Persze, én csak azért használok keményítőt, mert puhább és nem szárad ki könnyen a piskóta és a muffin tésztája ha a liszt egy részét keményítővel helyettesíted. Próbáld majd ki, így a süti másnap is olyan, mintha frissen készítetted volna.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 14:43

Nekem kicsit gumiszerű lett a túrókrém,legközelebb kevesebb zselatint teszek bele.
Amúgy nagyon finom,köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 18:34

Szia Erazs! Lenne két kérdésem:
1.) a piskótához nem kell külön a tojásfehérjét felverni?
2.) amikor felmelegítettük a tejfölt, akkor már vegyem le a tűzről és akkor adjam hozzá az adalékokat, vagy még a tűzön?
Előre is köszi a válaszodat!

erazs
erazs / erazs Mon, 2010-09-20 10:02

Kedves Misonta!
Nem kell külön felverni a fehérjéket, ez egy kicsit muffin jellegű tészta. Készítettem már kakaós piskótából is (akkor persze habbá vertem a tojásfehérjét), de így egy kicsit gyorsabban is elkészül és puhább is a tészta. És igen, vedd le a tűzről a tejfölt, ha már meleg, forralni nem szabad mert akkor kicsapódik. Csak a zselatin miatt kell felmelegíteni, hogy jobban feloldódjon.
Remélem tetszeni fog a süti, jó étvágyat hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-20 16:18

Kedves Erazs! Köszönöm szépen a válaszodat, hétvégén meg is csinálom:)!

kadara
kadara / kadara Thu, 2010-10-28 13:35

Nagyon fincsi, tényleg olyan megenni egy szeletet, mintha egy pöttyöst cuppantottam volna be!!! Viszont szerintem a formát nemcsak kikenni kell, hanem lisztezni is, mert nekem kicsit beleragadt. De tényleg gyors, finom, kedvenc lesz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-18 18:15

grande!!!!!!!!!!! puszini libuca e ribizli :)
es ha legkozelebb megyunk meg is kostoljuk :))

erazs
erazs / erazs Thu, 2010-09-16 21:21

Bocsánat, valamiért kimaradt: gyümölcstorta-formában sütöttem és az így kapott mélyedésbe kentem a túrókrémet. Egy normál, kerek tortaformához valószínűleg kevés a két tojásos tészta.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-09-16 21:27

Erazs! A recept fényképe felett találsz olyat, hogy "Szerkesztés"
Azt megnyomva, utólag még bele tudod írni a receptbe, ami hiányzik, és legalulra görgetve a "Beküldés" gombbal elmentheted.
Eszter

300
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 g
szódabikarbóna 1 kk
vaj 1 ek
lekvár/ dzsem 5 ek
tejföl 3 ek
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 10 csepp
zselatin 1 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek