Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi torta Gizi konyhájából

Túró Rudi torta Gizi konyhájából
Túró Rudi torta Gizi konyhájából
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Túró Rudit szerettem volna készíteni, de végül torta lett belőle. Az alapja egy vékony kakaós piskóta, majd erre került rá a saját ötlet alapján összeállított túrós-habos krém.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat keverjük jó habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
  4. A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
  5. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
  6. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
  7. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  8. Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm tortaforma cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 129 159
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 116
elkészítve: 79/79
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós piskóta túrós-habos krémmel, túrókrémes kakaós torta, túró rudi ízű torta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melodyera
melodyera Fri, 2019-02-22 14:32

A tészta nem jó, ragad, törik, 15 perc valószínűleg kevés neki, többé nem sütöm. A krém sem rendesen szilárd. Csalódtam :-(

anonym
anonym Sun, 2017-03-26 20:21

Kedves Gizi!
Húsvétra szeretném elkészíteni a tortádat, de mivel a családom nagy része diétázik a tésztát kihagynám. Gondoltam a túrós masszát öntöm a kapcsos formába...szerinted fogom tudni szeletelni a tortát piskóta alap nélkül? Vagy esetleg tegyek bele több zselatint?
Köszönöm a segítséget!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-03-27 20:40

Kedves....! Szerintem feltudod majd szeletelni tészta nélkül is. Esetleg tegyél bele még plusz 5 gramm zselantint, akkor biztosan eléggé megdermed. Egy ötlet, ha zabkekszes alapot készítesz, hozzá azt megenné diétázó családod? Kérlek, írd majd meg hogy milyen lett a torta, szépen fel tudtad-e szeletelni. Üdv. Gizi

Ad9
Ad9 Mon, 2016-02-01 23:04

Kedves Gizi!
Javasolnám, hogy a piskóta tésztát úgy készítsd, hogy a sárgáját a cukor egy harmad részével habosra kevered, a fehérjét a cukor maradék kétharmad részével felvered (ha félig felverted amolyan borotvahab állagúra akkor 3 részletben fokozatosan add hozzá a cukrot). A sárgájához egy evőkanálnyi fehérje habot hozzá adsz és elkevered (hogy ne legyen nagyon különböző a két hab állága) majd a fehérjéhez hozzá adod a cukros sárgáját és fokozatosan az !átszitált! kakaóporos lisztet, miközben óvatosan kevered, határozott de óvatos mozdulattal. 180 fokon sütöd, tűpróbáig!
Ehhez az elkészítéshez, a te tortádhoz megfelelő piskóta recept:
-3 db tojás
-5,2 dkg liszt
-6 g cukrozatlan kakaópor
-6 dkg cukor

Hidd el, ha ezt a receptet készíted olyan tökéletes piskótát kapsz, hogy nem kell bele sütőpor és egyéb hasonló dolgok! (Vigyázz ne verd túl a fehérjét és ne keverd le a nyers piskóta tésztát)

Ha gondolod rakhatsz hozzá még 5 g vanilliás cukrot és egy negyed citrom reszelt héját!
Remélem megfogadod a tanácsom (legalább csak egyszer kipróbálásra) és tetszeni fog a végeredmény!

Üdv. Ad9

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2015-02-27 13:32

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem, cikkben való kiemelését!
Üdvözlettel: Gizi

maya52
maya52 Sat, 2015-02-07 00:34

Nem értem mért nem lehet a receptet érthetően leírni.
Sok hiba van a receptekben

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-02-07 16:32

Kedves maya52! Mivel nem írtad meg, hogy számodra mi nem érthető a receptben, így válaszolni sem tudok a kérdésedre. Szerintem teljesen érthetően van leírva, és ha követed a folyamatokat a végén éppen olyan tortát kapsz, mint amilyent a képen látsz!!!!
(azért kíváncsi lennék, hogy Te milyen tökéletességgel írnál le egy receptet, mert amit látom a kritizáláshoz remekül értesz)

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2014-09-26 20:14

Kedves NoSalty!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését.
Üdvözlettel: Gizi

Orbika86
Orbika86 Fri, 2014-07-25 14:57

Azért nekem nem tiszta,h az első pontban porcukrot és vaníliás cukrot ír a tésztához,viszont hozzávalóként a krémbe említi és hát nem mindegy,h 8dkg cukrot vagy 20dkg porcukrot rakok e bele,

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-02-07 16:39

A tésztába 8 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukor kell. Sajnos a receptből véletlenül kimaradt a tésztánál a vaníliás cukor, ezért elnézést kérek. Annyit azonban megjegyeznék, hogy aki rendszeresen süt, az azért magától is rájön erre, nem pedig rögtön támad. Hogy ezenkívül kedves maya52, mi nem érthető még a számodra, az nekem rejtély.

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Sat, 2014-05-17 20:27

Már másodszor készítettem el a túró rudi tortát ebben a verzióban, nálunk nagyon menő. Igaz, tényleg sűrűnek tűnik a tésztája, de szépen el lehet kenni a formában. Nekem 28 cm-es a sütőformám, így laposabb a tészta. A krémbe 3 csomag vaníliás cukrot tettem a 2 helyett, egyébként teljesen szuper recept! Köszönöm!

ganna2008000
ganna2008000 Fri, 2014-05-02 13:46

Nagyon nagyon sűrű a tésztája. Próbáltam kiönteni,de a tálban maradt.
Sok tejjel felhígítottam, de még így is éreztem a lisztet és a sütőport. Sajnos nem jó a tészta recept. De a krém és a csoki jó lett :-)

Valus
Valus Thu, 2014-03-27 09:27

Hát én biztos nem fogom kipróbálni a 8 dkg liszthez 1 cs.sütőpor miatt ! (0,5 kg liszthez való adag)
Rosszul vagyok ha kiérzem a sütőport ezért nem is használok. Piskótába teljesen felesleges elég a tojások habja.

Artemisz
Artemisz Sat, 2014-04-19 00:10

Valus, pisztolyt tart valaki a fejedhez, hogy egy egész csomag sütőport tegyél bele? Biztos, hogy elírás.

653
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
növényi habtejszín 2 dl
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1.5 dl
zselatin 10 g
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
csokoládé 12.5 dkg