Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi zabpalacsinta

Túró Rudi zabpalacsinta
Túró Rudi zabpalacsinta
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, egyetlen "káros" szenvedélyem a Túró Rudi... bárhol, bármikor megvesztegethető vagyok vele... szóval... valahogy bekerült a hűtőbe. Ártatlanul pislogott rám, én meg ő rá... aztán fogtam, és egy gyors mozdulattal betekertem a forró paliba. Próbáljátok ki, gyors és finom... "bundás" Túró Rudi

Aki még több finom, egyszerű és kicsit különc receptekre vadászik, az csatlakozzon a Mástészta facebook oldalamhoz! Várlak!

hozzávalók / 2 adag

  • 3 db tojásfehérje (vagy ha nem zavar a sárgája, akkor 2 pici tojással helyettesítsd)
  • 40 g darált zabpehely
  • kb. 2 dl ásványvíz
  • pici olaj a serpenyő kikenéshez
  • + a belevaló! Azaz 4 darab túró rudi (serpenyőtől függ, nekem négy pici pali lett ebből a mennyiségből - pont a rudira szabva:))
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, majd egy szűk 20 percet hagyjuk békén, hogy a zab kicsit megszívja magát. Ha kell, akkor nyugodtan adjunk hozzá még tejet/vizet, hogy elérjük a kellő palacsintatészta-szerű állapotot.
  2. Forrósítsunk fel egy pali-sütőt, és tetszőleges méretben szépen, körkörös mozdulatokkal terítsünk rá egy adag tésztát.
  3. Az elkészítésnél figyeljünk arra, hogy alacsony lángon süssük! Várjuk meg, míg a széle megsül, és fakanállal könnyen alányúlva át tudjuk fordítani. Ne feledje senki, a türelmetlenség félbetépett palacsintákat eredményez!
  4. És a vééége: a forró palacsintába tekerjük bele a kiszemelt rudi-áldozatot, göngyöljük fel, picit nyomkodjuk neki a tésztának a rudit - így szépen és gusztusosan felolvad a csoki - majd pár másodperces nyálcsorgató áhítat... és mehet a gyomorba!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 036
elküldve: 4
receptkönyvben: 250
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túró rudi palacsinta, zabpalacsinta, reform palacsinta, különleges palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!