Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk 5.

Túrófánk 5.
Túrófánk 5.
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én fagyis kanállal szoktam a tésztát az olajba szaggatni. Szép gömbölyűek lesznek a fánkok. És ami még fontos, hogy nem kell forgatni, magától forog az olajban. Annyira szeretem, ahogy pörögnek, forgolódnak, süledeznek a kis labdák.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat krémesre keverjük a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, majd a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. Egy nem túl nagy, de mély edényben az olajat felforrósítjuk.
  3. A tésztát kanál segítségével beleszaggatjuk. Szép aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük.
  4. Mellé sárgabaracklekvárt, illetve csokimázat kínálunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 642
elküldve: 12
receptkönyvben: 455
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk-gömbőcök

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

byera
byera Tue, 2013-10-01 09:28

Bocs, közben láttam egy alábbi hozzászólót, aki szintén megkérdezte. :-)
Akkor úgy készítem.
Kíváncsi leszek milyen lesz. Majd megírom. :-)

Szewi
Szewi / Szewi Wed, 2013-10-02 09:58

Igen, lejjebb ott van, de most már átjavítottam a hozzávalóknál is. Jó étvágyat hozzá!

byera
byera Tue, 2013-10-01 09:27

Szia Szewi!

Szeretném elkészíteni a recepted. Az" 1 nagy pohár tejföl" az óriás 375 g-osat jelenti?
Köszönöm!

Erika

onyxnomi
onyxnomi Thu, 2012-11-01 11:00

Gratula a recepthez, isteni finom lett! Én még tettem a tésztába egy teáskanál fahéjat is. Köszi a receptet:)

Dettinka
Kömény / Dettinka Sat, 2012-06-30 15:54

Szia!

Isteni a recepted, tökéletes túrófánk a végeredmény, olyan amilyet régóta kerestem. Sokadjára készítem el a Te recepted alapján, és mindig nagy sikerem van vele. :)
Köszönöm!!!

Liberte
Liberte Sat, 2012-01-21 13:03

Nagyon sok a liszt. Én 1/2 kg. túróhoz 25 dkg. lisztet teszek. Szódabirkabóna helyett sütőport. Isteni lesz.

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-11-18 22:42

Szia Szewi!
Szerinted fél kg túróval is kipróbálhatom, úgy hogy a többi hozzávalót változatlanul hagynám?
Vagy ekkor tegyek bele több tojást? Több túróval szeretném, ezért gondoltam a duplázást.
Kb. mekkora egy labdacs kiszaggatva, diónyi?
Üdv, Cicmic

Szewi
Szewi / Szewi Sat, 2011-11-19 14:18

Szia Cicmic!
Ez az alaprecept. Ha kétszer annyi túrót teszel bele, akkor lehet, hogy a többi alapanyagot is duplázni kell. De nem tudom, hogy miért tennél bele annyit? Illetve, hogy jó túrós legyen, de elég túrós ez így is. Legfeljebb csak 30-35 dekát tegyél akkor bele. Én (mint írtam is) fagyiskanállal szaggattam az olajba. Az azért nagyobb, mint a dió. De ha nincs fagyiskanalad, akkor evőkanállal is szaggathatod, legfeljebb, nem lesz ennyire gömbölyű. Éva

Cicmic
Cicmic Sat, 2011-11-19 21:30

Szia!
Nem tudom mekkora lehet a fagyiskanál, azért kérdeztem. Megpróbálom majd kézzel a gombócokat formálni, a gombóc elég mutatós.

picike1
picike1 Thu, 2010-08-19 14:03

Szia Éva.
Köszönjük szépen!
Nem fagyis kanállal csináltam,hanem két evőkanál segítségével.
De így is cukik lettek,és finomak.
Tünde

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-17 11:42

Elkészítettem,szerintem nagyon finom.
Isteni mellé a házi sárgabaracklekvár!!!
Nagyon hamar kész van.
Köszi a receptet.
Tünde

1194
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 450 g
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl