Az elnevezés kicsit becsapós, ne a klasszikus túrófánkra gondoljatok!
Ha van, ha nincs szagelszívó, ki szeret egy jó adag forró olaj mellet ácsorogva sütögetni? Na, hát erre itt egyáltalán nincs szükség. Bár meg volt terítve, a villák fölöslegessé váltak, mert mindenki kézzel "tunkolta" a sűrű házi barackdzsembe.
Hozzászólások (103)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Köszönöm a receptet!
Jó kis könnyű tészta, csak nem kell a deszkán agyon gyúrni, lisztezni, inkább kanállal, kiolajozott muffin sütőbe rakni, előmelegitett 180-200-fok, ha nincs légkeverés: alul-felül sütés, az illatról már érezni, hogy mikor kész, inkább világos legyen a teteje.
Jó sütögetést!
Igen, ha sok a liszt gyúrásnál/szaggatásnál, keményedik...
Köszi a muffinformás ötletet, Neked is jó sütögetést!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kicsit félve álltam neki a néhány negatív hozzászólás miatt. Kár volt aggódnom, mert ez a recept úgy tökéletes, ahogy van :) Mindent pontosan betartottam, 200 fokon légkeverésen sütöttem 15 percet előmelegített sütőben, a végeredmény fantasztikus lett! :) Igaz, nem volt fánkszaggatóm, így nekem szív alakú fánkjaim lettek :) Alig akartam elhinni, hogy tényleg ennyire finom, olyan puha, omlós a tésztája, mintha élesztős lenne, és olajban sült volna ki. Csak így az ember nem terheli meg vele annyira a gyomrát :) Biztos, hogy sokszor elkészítem majd! Ezer köszönet a receptért! :)
Éljenek a bátor próbálkozók, akiket nem rettent el pár negatív hozzászólás! :) Örülök, hogy sikere volt, és hogy olyan lett amilyenre számítottál. További jó fánkozást! :)
Szia! Most sütöm a fánkokat. Én rikottával készítem, mivel felénk túrót nem lehet kapni. Az első adag szép lett, a második nem. Szerencsére, a második tepsibe csak a maradék tészta került, 5 darab.
A különbség: az első adagot a sütö felső harmadában sütöttem betolhatós tepsiben, a másodikat meg a sütő középső részén, sütőrácsra helyezhető tepsiben. Na, a másodiknak égett meg az alja. Legközelebb feljebb helyezem a sütőben. egyébként meg ízre és állagra tökéletesen sikerült.
Szia Judieness!
Jó ötlet a rikotta, örülök, hogy így is sikerrel jártál. Minden sütő más és más, néha cselhez kell folyamodni, mert nem a sütő a főnök, hanem aki kezeli. :)
Pillanatok alatt kész, puha, könnyű, légies, isteni! Biztos, hogy sokszor készül még nálunk! Köszönöm a szuper receptet!
:) Egészségetekre!
Nekem nem jött be.
Az arányokat pontosan betartva készült, az előírt hőfokon - az első tepsit nem légkeverésesen raktam be. Az alja szinte megégett (pedig ez nem szokása a sütőmnek), a teteje csak száradt, a közepe majdhogynem nyers marad, és nem emelkedett dekát se.
A második tepsit hőlégkeverésesre raktam, de maradt a 200 fok. Valamelyest megemelkedett, de még mindig inkább keksz-jellegű, így pirult a teteje is, az alja is, és legalább nem maradt nyers.
Összegezve azoknak, akik kipróbálnák: szerintem sok a 200 fok, és lehet elbírna egy egész tasak sütőport is, plusz kell a légkeverés...
Én biztos nem kísérletezem vele többet. Drága a túró!
Kedves Ágika, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megcsinálnod.
Légkeverést írtam, nem tudom miért nem úgy sütötted az első adagot is.
Sziasztok!
Nagyon jó kis recept. :-) "Update"-esítve készítettem el: cukor helyett édesítő, finomliszt helyett lenmagliszt, és a kenéshez használt napraforgó olaj helyett kókuszzsírral. Kb 10 percet sütöttem, s gyönyörűen feljöttek. Mind látvány, mind ízhatás szuper lett. Köszönöm :-)
Szia Calypso! Köszönjük az ötletet, örülök, hogy update-esítve is jól sikerült. Tuti biztos, hogy kipróbálom. :-)
Szia! Holnap jönnek vendégeim, nekik szeretném elkészíteni. Arra gondoltam, nem lenne-e könnyebb a teszta, ha a tojás fehérjét felverném, és ugy raknám bele? Mi a véleményed?
Szia! Elég masszív ez a gyúrt tészta, szerintem nem könnyítene rajta ha felvered a fehérjét.
A mai napon megsütöttem. Mézzel ízesítettem, nem sokat tettem bele, csak érzésre. Nem lett elég édes, de lekvárral ok. Nem lett cipőtalp, szépen feljött, ahogy egy sütőporos süti feljöhet. Egy egész csomag sütőport tettem bele.
Nincs olaj szag a lakásban, édesség utáni vágyam kielégítve. Még fogom sütni.
Köszi a recptet! Én fél adagból sütöttem, és igy is egy egész tepsivel lett a végén. Nagyon finom, de nem hasonlít az olajban sült verzióra, mert ez egy kicsit szárazabb, sűrűbb a tésztája, de attól még mind elfogyott :)
Bizony ám, nem olyan a tésztája mint az olajban sültnek, írtam is a storyban. Egészségetekre! :)
Nem tudja valaki, hogy fél adagból is meg lehet sütni?
Felezheted, de a sütési idő kicsit változhat. Inkább világosabb legyenek, mert kiszáradnak.
Nagyon jó recept. Készítettem vékonyabbat és kissé vastagabbat, egyszerre tettem a tepsibe. A vékonyabb az kicsit kiszáradt, a vastagabbak nagyon finomak lettek, sokkal jobban feljöttek. De mind elfogyott. KÖSZÖNET A RECEPTÉRT.
Ma én is kipróbáltam a receptet és nemcsak, hogy finom, de szép is lett!
Előtte végigolvastam a hozzászólásokat és többen is írtátok, hogy nem jött fel, vagy lapos maradt. Talán tudom, hogy mi (is) lehet az oka. Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben van, mikor elkezdtem összegyúrni a hozzávalókat bekapcsoltam a sütőt 200 fokra (villany tűzhely, de nincs rajta légkeverés - emiatt kicsit aggódtam is, hogy hogy fog sikerülni). Az első tepsit betettem és kíváncsian nézegettem az üvegen át, hogy mi fog történni. Elkezdtek feljönni és mikor letelt a 15 perc kinyitottam és megnéztem az egyik fánk alját és úgy ítéltem, hogy nagyon világos ezért adok neki még 2 percet. A 2 perc letelte után kivettem őket. Gyönyörűek, és finomak lettek, igaz, kicsit világosabbak, mint a fotón! Betettem a második tepsit, el is telt már kb 13 perc, ezek is szépen feljöttek, mikor csengettek. Ajtót nyitottam és mire visszaértem (max 4 perccel sülhettek tovább mint az első adag) mind lelapult, el-formátlanodott, állagra teljesen más, száraz, kemény lett.
Szóval érdemes az utolsó percekben figyelni rá, nehogy túlsüljön! És ahogy már írták, inkább világosabb legyen kicsit, mert úgy sokkal finomabb! :)
Így van, inkább legyenek világosabbak, nem szabad túlsütni. Örülök, hogy ízlett, és köszönöm a tanulságos hozzászólást! Üdv. Zúza
Szia!
Köszi a receptet.Ma megsütöttem és NAGYON finom lett!
Szia Melcsi, örülök, hogy ízlett! :)
Most látom csak, hogy a hozzávalóknál reklámot tettek be a HÁZI baracklekvár helyett. Melléírtam, no comment...
Tényleg nagyon finom ez a fánk :) A receptet te találtad ki? Pont ilyet sütök évek óta:
http://ludanyo.blogspot.hu/2009/05/nagymamam-turofankja-sutoben-sutve.html
Nem én találtam ki. A választ megtalálhatod Flóránál a kommentjeim közt. :)
http://www.nosalty.hu/recept/turofank-7-sutoben
Köszönöm, Isteni finom lett!
Szia. szeretnem en is elkesziteni de volna egy kerdesem. Ha a piacon veszek friss tehen turot akkor mennyi kell? ugyancsak 500 g?
Ugyanannyi. :)
megcsináltam, nagyon finom lett és pont annyi mint amit a recept írt. De a látvány nekem sem volt olyan mint a képen :) inkább lapos kekszecskékhez hasonlítottak. Lehet, hogy a sütő, ahol sütöttem az nem volt jó erre. Itthon légkeveréses van, majd még próbálkozom hogy teljes legyen az élvezet! Köszi a receptet! :)
a DONUTS(EJTSD... DONATSZ) EGYIK VALLTOZATA.
FINOM LEHET KOSZI A RECEPTET.
Szívesen!
Ez a receptem inkább hasonlít rá --> http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-donut-muffin
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Csak most vettem észre ezt a bejegyzést... Köszönöm!
Kedves Zúza!
Ma én is elkészítettem és szuper lett!!!!Pont minden úgy ment, ahogy leírtad.Gyorsan kész van és az, hogy nem olajban kell sütni az a legjobb!!!!Aki írta, hogy kemény lett ott szerintem az is hiba lehetett, hogy sokáig sütik, mert én is csak 15 percig sütöttem,ez ügye mindenkinek a sütőjétől is függ.
Köszönöm, ezt a klassz receptet!
Így van, inkább egy kicsit kevesebb ideig süljön. Örülök, hogy jól sikerült! Üdv. Zúza
Én is megsütöttem ma, és szépen feljött, nagyon finom lett. :) Friss eperlekvárral isteni!
Kedves Zúza!
Most sült ki a második tepsivel, és gyönyörű lett, szépen föl is jöttek. Talán annyit fogok legközelebb variálni rajta, hogy reszelek bele citromhéjat. Ettől függetlenül isteni lett, én már forrón megkóstoltam. :) Hálás köszönet a receptért! Szép napot kívánok Neked! Üdv.: Kata
Köszönöm, kedves Kata!
A túróhoz citromhéj is mehet, nagyon szeretik egymást. :)
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
♥
Mint minden új receptnél, most is végigolvastam a véleményeket, tapasztalatokat. Senki nem beszélt a túró fajtájáról, minőségéről. Pedig ez is lehet oka a cipőtalpnak. Te milyen túróból csináltad? Feltétlenül ki fogom próbálni.
Mindig félzsírosat használok. Vagy 50 dekás zacskósat, vagy a "normál" 25 dekás (krémesebb) túrót. A zacskós csak annyiban más, hogy jobban össze kell törni/dolgozni, mert szemcsés.
Kedves Zúza!
Nagyon köszi ezt a finom receptet. Hamarosan újra készülni fog. ELőször kicsit aggódtam, mert nehezen állt össze a tészta, de utána minden ok volt. A csúcs, hogy a 16. hónapos kisfiam szaggatta és kente. Hatalmas élmény volt:). Mi 125 gramm cukorral készítettük, és elég volt.
Ügyes kis fiúcska. :) A cukorral szinte mindig lehet variálni, örülök, hogy ízlett.
Kedves Zúza!
Elkészítettem, nekem szépen feljöttek, bárn nem lettek olyan szépek mint a tiéd. :(
De nagyon finom.
Én sütőpor hiányában szódabikarbónát tettem a tésztában, de egy egész tasak sütőpornak megfelelőt!
Alexa
Kedves Alexa, köszi, hogy megosztottad a szódabikarbónás tapasztalataidat! Nem minden a kinézet, a lényeg, hogy Te készítetted, és ízlett. :)
Szenzációsan finom ez a fánk! Köszönöm! :)
Szia!
Élőszőr is köszönöm nagyon jó ki recept megcsináltam kis lányommal és nagyon élveztük. Viszont volt egy pici baj vele mert nem tudtam megkóstolni mert kisütöttem és kiraktam addigra már ott álltak a gyereket és az apjuk és le is lopkodták a tányérról. szóval nagyon jó a süti.