Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk sütőben sütve Nagymama receptjeitől

Túrófánk sütőben sütve Nagymama receptjeitől
Túrófánk sütőben sütve Nagymama receptjeitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni, élesztő nélküli édesség, és az olajszag sem terjeng a lakásban ennek sütése közben. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a tojást, a sót, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük.
  2. A tésztája egy kicsit ragacsos, kemény állagú massza legyen.
  3. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Ebből az adagból 20 db korongocska lesz.
  4. Az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd vastagon megkenjük őket olajjal. 180 fokon sütjük, amíg meg nem pirul a tetejük.
  5. Porcukorral és lekvárral az igazi.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 200
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült túrófánk, élesztő nélküli túrófánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Icuska19
Icuska19 Tue, 2017-02-07 13:03

Most találtam a receptre és valóban nagyon finom lett. Kis változtatást azért eszközöltem, mivel kókusz olajat használtam a lekenésnél.
Köszönöm! :)

afra
afra Sun, 2014-11-09 19:35

Nagyon finom lett, de én meg sem kíséreltem fánkszaggatóval, hanem kiskanállal halmokat raktam a tepsire és kilapítottam a halmocskák tetejét

290
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 3 púpozott ek
porcukor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 dl
lekvár/ dzsem 10 dkg